Ledeni brijeg
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 60 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Za koru:
300 g Plazme
200 ml mlijeka za natapanje keksa
Za kremu:
800 ml mlijeka
3 vrećice pudinga od vanilije
150 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
120 g maslaca/margarina
150 g bijele čokolade za kuhanje
oko 200 g malina
Ukrašavanje:
200 ml slatkog vrhnja
1. Postupak
Pudinge pomiješajte sa 150 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerima stavite na vatru da prokuha.
2. Postupak
Kad mlijeko prokuha, ulijte razmućeni puding i kuhajte sve vrijeme miješajući dok se ne zgusne. Površinu pudinga prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
3. Postupak
U ohlađeni puding umiksajte maslac sobne temperature, a zatim i bijelu čokoladu otopljenu na pari. Formirajte prvi red brijega od 4 x 4 plazme natopljene u mlijeku (voditi računa da se ne natopi previše). Zatim premažite dijelom nadjeva pa po cijeloj površini nadjeva utisnite polovice malina.
4. Postupak
Sljedeći je sloj natopljenog keksa od 3 x 4 Plazme, zatim nadjev i maline pa sve ponoviti još s 2 x 4 i na kraju i 1 x 4 plazme i nadjev (bez malina).
5. Postupak
Kolač ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ostavite u hladnjaku minimalno 6 h prije serviranja.
6. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise