Čokoladni Plazma cheesecake
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 40 min + 2 sata za hlađenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za bazu:
300 g Mljevene Plazme
2 žlice kakaa
180 ml mlijeka
125 otopljenog maslaca
Sastojci za nadjev:
500 g krem sira
500 ml slatkog vrhnja
150 g šećera u prahu
300 g tamne čokolade
10 g želatine
Sastojci za ganache:
100 g crne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
50 g Mljevene Plazme
Ukrašavanje:
Svježe jagode
Mini Plazma
1. Postupak
U većoj posudi pomiješajte otopljeni maslac, Mljevenu Plazmu, kakao i mlijeko.
2. Postupak
Dobivenu temeljnu smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm.
3. Postupak
Podlogu ravnomjerno rasporedite po dnu kalupa i ostavite da se ohladi.
4. Postupak
Čokoladu razlomite na sitne komadiće i otopite na pari.
5. Postupak
Istucite slatko vrhnje i dodajte šećer u prahu i krem sir.
6. Postupak
Nastavite mutiti dok se sir ne sjedini s vrhnjem.
7. Postupak
Nabubrenu želatinu otopite i uz stalno miješanje dodajte smjesi od sira.
8. Postupak
Miješajući mikserom, u smjesu pažljivo dodajte otopljenu čokoladu.
9. Postupak
Kada se smjesa sjedini, izlijte je u kalup, ravnomjerno rasporedite i ostavite da se ohladi.
10. Postupak
Dok se cheesecake hladi, pripremite ganache tako što ćete zakuhati slatko vrhnje, preliti ga preko čokolade i dobro miješati dok se sva čokolada ne otopi.
11. Postupak
Dodajte Mljevenu Plazmu u ganache i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi najmanje pola sata.
12. Postupak
Cheesecake izvadite iz kalupa, preko cheesecakea prelijte ohlađeni ganache, ukrasite svježim jagodama i Mini Plazmom.
Autor:
Plazma

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise