Plazma tri colore
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 3h hlađenje
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Podloga:
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
150 g Mljevene Plazme
100 ml mlijeka
Krema:
200 g žumanjaka
100 g kristal šećera
80 ml mlijeka
50 ml slatkog vrhnja
10 g želatine
120 g crne čokolade
150 g mliječne čokolade
150 g bijele čokolade
100 g Mljevene Plazme
800 ml slatkog vrhnja
Ukrašavanje:
svježe maline
jagode
kupine
1. Postupak
Za koru umutite pjenasto maslac i šećer u prahu. Dodajte Plazmu i mlijeko, sjedinite pa na dnu kalupa od 28 cm oblikujte koru.
2. Postupak
Pripremite želatinu po uputama s vrećice
3. Postupak
Pomiješajte žumanjke, šećer, mlijeko i slatko vrhnje i kuhajte ih na pari uz neprekidno miješanje.
4. Postupak
U kuhane žumanjke dodajte prethodno spremljenu želatinu, dobro izmiješajte i odložite na hlađenje pola sata.
5. Postupak
Dok se žumanjci hlade, otopite sve tri čokolade u zasebnim posudama i ostavite nekoliko minuta da se prohlade da ne budu vrele.
6. Postupak
Umutite slatko vrhnje do 80 %.
7. Postupak
U umućeno vrhnje dodajte prohlađene žumanjke, umiješajte špatulom,
8. Postupak
Kremu podijelite na tri jednaka dijela pa u svaki dodajte po jednu vrstu čokolade i Plazmu, pa sjedinite.
9. Postupak
Na oblikovanu koru nanesite najprije kremu od crne čokolade pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
10. Postupak
Nanesite drugi sloj od mliječne čokolade pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
11. Postupak
Isto napravite i s posljednjim slojem od bijele čokolade.
12. Postupak
Odložite u hladnjak na hlađenje nekoliko sati.
13. Postupak
Ukrasite svježim voćem.
14. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Plazma

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise