Od slatkog slađe - Jagoda cheesecake
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1h + hladjenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za podlogu 23 cm:
200 g Mljevene Plazme
80 g mljevenih badema
120 g maslaca
½ dl mlijeka
Sastojci za kremu:
400 g krem sira
2 žličice arome vanilije
4 dl vrhnja za šlag
300 g bijele čokolade
4 listića želatine
1. Postupak
Sastojke za podlogu sjediniti i staviti u kalup za tortu promjera 23 cm (staviti acetatnu foliju ili masni papir).
2. Postupak
Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.
3. Postupak
Otopiti čokoladu i ostaviti da se ohladi.
4. Postupak
Želatinu preliti vodom.
5. Postupak
Umutiti mikserom sir, vrhnje aromu vanilije te mutiti dok krema ne bude gusta. Želatinu ocijediti i zagrijati s nekoliko žlica kreme te uliti lagano u kremu i umutiti. Dodati otopljenu čokoladu.
6. Postupak
Umutiti mikserom sir, vrhnje aromu vanilije te mutiti dok krema ne bude gusta. Želatinu ocijediti i zagrijati s nekoliko žlica kreme te uliti lagano u kremu i umutiti. Dodati otopljenu čokoladu.
7. Postupak
Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem i naribanom bijelom čokoladom.
Autor:
Mirjana Marčinko/ Od slatkog slađe
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise