Torta od lješnjaka
Torte

Torta od lješnjaka

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 85 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

7 bjelanjaka

7 žlica šećera

7 žumanjaka

12 žlica pečenih, mljevenih lješnjaka

2 žlice krušnih mrvica

½ vrećice praška za pecivo

sok od 2 naranče

 

Nadjev:

125 ml mlijeka

100 g crne čokolade

100 g mljevenih, pečenih lješnjaka

100 g Mljevene Plazme

korica 1 naranče

200 g maslaca

sok od 1 naranče

150 ml šlaga

 

1. Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. Postupak

Istucite snijeg od bjelanjaka i šećera. U drugoj posudi umutite žumanjke, krušne mrvice, prašak za pecivo i mljevene lješnjake. Pažljivo dodajte snijeg i lagano izmiješajte da se povežu sastojci.

3. Postupak

Ulijte smjesu u kalup za tortu (četvrtasti ili okrugli) od 24 cm i pecite 25 minuta.

4. Postupak

Kada je kora gotova, ohladite ju do sobne temperature. Ohlađenu prelijte sokom od naranče i prebacite na tanjur za posluživanje.

5. Postupak

Zagrijte mlijeko za nadjev i u njega dodajte čokoladu. Kada se otopi, sklonite s vatre i dok je vruće, dodajte maslac, Plazmu, lješnjake, sok i koricu naranče. Dobro sve izmiješajte i kada se ohladi do sobne temperature, namažite na koru torte u debljem sloju.

6. Postupak

Istucite šlag i premažite preko torte.

7. Postupak

Ukrasite kriškama naranče i Plazmom.

8. Postupak

Vaša torta je spremna!

8 Postupak

Autor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika