Torta od lješnjaka
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 85 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žumanjaka
12 žlica pečenih, mljevenih lješnjaka
2 žlice krušnih mrvica
½ vrećice praška za pecivo
sok od 2 naranče
Nadjev:
125 ml mlijeka
100 g crne čokolade
100 g mljevenih, pečenih lješnjaka
100 g Mljevene Plazme
korica 1 naranče
200 g maslaca
sok od 1 naranče
150 ml šlaga
1. Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
2. Postupak
Istucite snijeg od bjelanjaka i šećera. U drugoj posudi umutite žumanjke, krušne mrvice, prašak za pecivo i mljevene lješnjake. Pažljivo dodajte snijeg i lagano izmiješajte da se povežu sastojci.
3. Postupak
Ulijte smjesu u kalup za tortu (četvrtasti ili okrugli) od 24 cm i pecite 25 minuta.
4. Postupak
Kada je kora gotova, ohladite ju do sobne temperature. Ohlađenu prelijte sokom od naranče i prebacite na tanjur za posluživanje.
5. Postupak
Zagrijte mlijeko za nadjev i u njega dodajte čokoladu. Kada se otopi, sklonite s vatre i dok je vruće, dodajte maslac, Plazmu, lješnjake, sok i koricu naranče. Dobro sve izmiješajte i kada se ohladi do sobne temperature, namažite na koru torte u debljem sloju.
6. Postupak
Istucite šlag i premažite preko torte.
7. Postupak
Ukrasite kriškama naranče i Plazmom.
8. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise