Plazma Luj XV.
Torte

Plazma Luj XV.

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 90 min. + 2-3 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

 350 g Plazme

100 g šećera u prahu

50 g maslaca 

50 g čokoladne kreme

 

Nadjev:

2 jaja

130 g šećera

350 ml slatkog vrhnja

10 g želatine

50 ml vode

200 g crne čokolade

1. Postupak

Plazmu namrvite u posudu. Dodajte joj šećer u prahu, otopljen maslac i čokoladnu kremu te sve dobro sjedinite u mrvičastu smjesu. Dobivenom smjesom obložite dno kalupa pa ga stavite u hladnjak dok pripremate kremu kako bi se kora stegla.

1 Postupak

2. Postupak

Želatinu sipajte u posudicu, prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri. U posudu srednje veličine ulijte 30 ml slatkog vrhnja, 30 g šećera i 2 žumanjka i kuhajte na pari uz konstantno miješanje. Sklonite posudu s vatre pa dodajte rastopljenu želatinu.

2 Postupak

3. Postupak

Preostalo slatko vrhnje istucite da dobijete šlag i dodajte u smjesu sa žumanjcima.

3 Postupak

4. Postupak

Nakon toga dodajte otopljenu crnu čokoladu i dobro izmiješajte. Bjelanjke i preostali šećer umutite u čvrst snijeg pa ih lagano dodajte u čokoladnu kremu kako snijeg ne bi splasnuo.

4 Postupak

5. Postupak

Izvadite kalup iz hladnjaka i koru od Plazme prelijte čokoladnom kremom. Vratite tortu u hladnjak na 2 – 3 sata kako bi se čokoladni nadjev stegnuo.

5 Postupak

6. Postupak

Vaša torta je spremna!

6 Postupak

Autor:

Miloš Krkeljić/ Hotel „Square Nine“

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika