Torte

Čokoladna torta

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

350 g crne čokolade sa 70 % kakaa

180 g maslaca

6 jaja

200 g smeđeg šećera

60 ml bijelog ruma

100 g Mljevene Plazme

Ukrašavanje:

300 ml slatkog vrhnja

1 žličica instantne kave (u granulama, ne treba ju razmućivati)

250 g svježih malina

listići svježe metvice

1. Postupak

Pećnicu zagrijte na 170 °C. U jednu posudicu stavite čokoladu i maslac i rastopite ih na laganoj vatri. U zasebnoj posudi mikserom umutite jaja, šećer, rum i Mljevenu Plazmu. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite.

2. Postupak

Okrugli lim s odvojivim dnom promjera 21 cm obložite papirom za pečenje pa ulijte smjesu koju ste prethodno umutili.

3. Postupak

Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu da se peče 40 minuta. Kad je torta pečena, izvadite ju iz pećnice i ostavite da se ohladi do sobne temperature prije nego što ju izvadite iz kalupa.

4. Postupak

Nakon toga odložite ju u hladnjak do posluženja. Pred posluživanje mikserom istucite slatko vrhnje i instantnu kavu i žlicom ih nanesite na tortu. Preko šlaga poredajte svježe maline i listiće metvice.

Autor:

Olivera Senić/Ja u kuhinji

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika