Ganache torta s Plazmom
Torte

Ganache torta s Plazmom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150 g Plazme

50 g Mljevene Plazme

200 g sjeckanih oraha 

200 g suhih marelica 

270 ml slatkog vrhnja 

300 g crne čokolade sa 70 % kakaa

Ukrašavanje:

slatko vrhnje

svježe jagode 

Plazma

1. Postupak

Kalup za pečenje s odvojivim dnom promjera 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.

2. Postupak

Suhe marelice nasjeckajte na kockice.

3. Postupak

U veću posudu izlomite Plazmu pa dodajte Mljevenu Plazmu, sjeckane orahe i sjeckane suhe marelice.

4. Postupak

U jednu posudu ulijte slatko vrhnje i zagrijte ju na umjerenoj vatri do točke vrelišta (ne smije provreti). Izlomljenu čokoladu i maslac dodajte u slatko vrhnje pa sklonite s vatre, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim promiješajte. Dobivenu smjesu dodajte u posudu s čvrstim sastojcima, sve lijepo sjedinite i ulijte u prethodno pripremljen kalup.

5. Postupak

Kalup odložite u hladnjak preko noći. Kada se torta stegla, izvadite ju iz kalupa pa ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, Plazmom i svježim jagodama.

6. Postupak

Vaša torta je spremna!

6 Postupak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika