Ganache torta s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
150 g Plazme
50 g Mljevene Plazme
200 g sjeckanih oraha
200 g suhih marelica
270 ml slatkog vrhnja
300 g crne čokolade sa 70 % kakaa
Ukrašavanje:
slatko vrhnje
svježe jagode
Plazma
1. Postupak
Kalup za pečenje s odvojivim dnom promjera 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.
2. Postupak
Suhe marelice nasjeckajte na kockice.
3. Postupak
U veću posudu izlomite Plazmu pa dodajte Mljevenu Plazmu, sjeckane orahe i sjeckane suhe marelice.
4. Postupak
U jednu posudu ulijte slatko vrhnje i zagrijte ju na umjerenoj vatri do točke vrelišta (ne smije provreti). Izlomljenu čokoladu i maslac dodajte u slatko vrhnje pa sklonite s vatre, ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim promiješajte. Dobivenu smjesu dodajte u posudu s čvrstim sastojcima, sve lijepo sjedinite i ulijte u prethodno pripremljen kalup.
5. Postupak
Kalup odložite u hladnjak preko noći. Kada se torta stegla, izvadite ju iz kalupa pa ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, Plazmom i svježim jagodama.
6. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise