Od slatkog slađe - Cheesecake sa voćnim preljevom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1h + hladjenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za podlogu promjera 26 cm:
300 g Mljevene Plazme
150 g maslaca
Sastojci za 1. kremu:
4 jaja
100 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
korica limuna
500 g svježeg sira
400 g neslanog sirnog namaza
Sastojci za 2. kremu:
8 dl milerama
70 g šećera u prahu
2 vanilin šećer
Voćni preljev:
400 g višanja ili šumskog voća
2 žlice šećera
1 žlica oštrog brašna
1 dl vode
1. Postupak
Mikserom umutiti Mljevenu Plazmu i otopljeni maslac. Podlogu kalupa promjera 26 cm premazati maslacem, a rub obložiti masnim papirom.
2. Postupak
Smjesu utisnuti u kalup. Čuvati u hladnjaku dok se priprema prva krema.
3. Postupak
Sve sastojke za prvu kremu umutiti mikserom. Smjesu preliti preko keksa i peći 20 - 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
4. Postupak
Izvaditi kolač iz pećnice, hladiti ga 15 minuta te preliti drugom kremom.
5. Postupak
Sve sastojke za drugu kremu umiješati vilicom. Tortu peći još 10 minuta. Napomena: Druga krema ostaje bijela i meka, hlađenjem dobiva čvrstoću.
6. Postupak
Tortu ostaviti u hladnjaku najmanje 12 sati. Sastojke za voćni preljev kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ohladiti.
7. Postupak
Servirati uz voće ili preliti voćnim preljevom.
Autor:
Mirjana Marčinko/ Od slatkog slađe
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise