Torte

Plazma charlotta

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min. + 4 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Biskvit:

150 g šećera

85 g brašna

40 g kakaa

1⁄2 žličice praška za pecivo

1⁄2 žličice sode bikarbone

prstohvat soli

1 jaje

90 ml mlijeka

3 žlice ulja

1 žlica ekstrakta vanilije

90 ml kipuće vode

Mousse:

180 g šlaga u prahu (već zaslađenog)

200 g Mljevene Plazme

200 g čokolade za kuhanje

Ukrašavanje:

220 g Plazme

svježe jagode

1. Postupak

Uključite pećnicu na 180 °C. U jednu posudu stavite suhe sastojke za biskvit i izmiješajte. U drugoj posudi istucite jaje, a zatim dodajte mlijeko, ulje, ekstrakt vanilije i suhe sastojke za biskvit te sve izmiješajte mikserom. U dobivenu smjesu ulijte kipuću vodu i dobro izmiješajte.

2. Postupak

Dno i stranice kalupa za tortu obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu za biskvit. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta. Kada je biskvit ispečen (provjerite čačkalicom), izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu.

3. Postupak

Otopite crnu čokoladu na pari i ostavite ju da se ohladi do sobne temperature, vodeći računa da se ne ohladi previše i ponovno stegne. Istucite šlag prema uputama s vrećice i dodajte mu otopljenu crnu čokoladu i Mljevenu Plazmu i sve lijepo izmiješajte žlicom kako bi se sjedinilo. Dobivenu smjesu stavite u hladnjak nakratko kako bi se stegla.

4. Postupak

Ohlađeni biskvit izvadite iz kalupa, a kalup obložite prozirnom folijom. Uz rub kalupa uspravno poredajte Plazmu. Biskvit prerežite po dužini kako biste dobili dvije kore iste debljine, a zatim ih obrežite ukrug kako biste im promjere smanjili za po 1 cm (Plazma mora stati između ruba kalupa i biskvita). Stavite jednu koru u kalup, a zatim nanesite polovicu ohlađenog moussea. Stavite drugu koru, nanesite ostatak moussea i sve dobro poravnajte žlicom. Obvezno ostavite prazan prostor između moussea i vrha Plazme od nekih 5 cm. Tortu stavite u hladnjak na 3 – 4 sata da se u potpunosti stegne.

5. Postupak

Skinite stranicu kalupa i tortu pažljivo prebacite na stalak za posluživanje, a zatim lagano izvucite foliju. Operite svježe jagode, dobro ih osušite, a zatim ih poredajte po površini torte.

Autor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika