Tart s Plazmom i malinama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Kora:
220 g maslaca
300 g Mljevene Plazme
cijeđeni sok jedne naranče
Pekmez:
1 jušna žlica želatine
300 g malina
5 jušnih žlica šećera
1 štapić vanilijee
Šlag:
200 g krem sira
250 g slatkog vrhnja za šlag
100 g Mljevene Plazme
Ukrašavanje:
50 g Mljevene Plazme
svježe maline
1. Postupak
Želatinu namočite u malo hladne vode i ostavite da odstoji.
2. Postupak
Stavite maline, šećer i vaniliju u manji lonac i kuhajte, uz povremeno miješanje, dok ne dobijete smjesu poput pekmeza.
3. Postupak
Pekmezu dodajte otopljenu želatinu, sve dobro promiješajte i prebacite u čistu posudu u kojoj će se ohladiti na sobnoj temperaturi.
4. Postupak
Mljevenu Plazmu i ohlađeni maslac sjediniti multipraktikom, tako da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte sok od naranče, umijesite tijesto i utisnite ga u kalup za tart promjera 24 cm.
5. Postupak
Ravnomerno prekrijte dno i stranice, pa stavite kalup u hladnjak na 45 minuta, da se korica stisne.
6. Postupak
Na ohlađenu koru izlijte džem od malina i stavite u hladnjak da se potpuno stegne.
7. Postupak
Za to vrijeme, mikserom umutite krem sir uz postupno dodavanje slatkog vrhnja da dobijete čvrsti šlag. Na kraju, dodajte Mljevenu Plazmu, dobro promiješajte i ulijte u špricu za ukrašavanje.
8. Postupak
Izvadite kalup iz hladnjaka i ravnomjerno rasporedite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svježim malinama i pospite Mljevenom Plazmom.
9. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise