Puslice od Plazme
Torte

Puslice od Plazme

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

4 bjelanjka 

prstohvat soli 

250 g šećera 

1 žlica gustina 

1 žlica soka od limuna 

 

Nadjev:

4 žumanjka 

40 g gustina 

30 g šećera 

5 dl mlijeka 

1½ dl slatkog vrhnja 

100 g Mljevene Plazme

1 žličica arome vanilije 

Ukrašavanje:

voće po izboru

1. Postupak

Na masnom papiru iscrtajte dva kruga promjera 20 cm i okrenite papir. Uključite pećnicu na 100 °C.

1 Postupak

2. Postupak

Bjelanjke sobne temperature umutite mikserom, dodajte prstohvat soli. Potom u čvrst snijeg postupno dodajte šećer, žlicu po žlicu, i miksajte dok smjesa ne postane gusta i sjajna.

2 Postupak

3. Postupak

Dodajte gustin i sok od limuna i umiješajte kuhačom.

3 Postupak

4. Postupak

Smjesom oblikujte dvije kore promjera 20 cm i sušite u pećnici zagrijanoj na 100 °C oko 2 sata. Isključite pećnicu i kore ostavite u pećnici nekoliko sati.

4 Postupak

5. Postupak

Žumanjke, gustin i šećer umutite s malo hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.

5 Postupak

6. Postupak

Zakuhano mlijeko lagano ulijte u smjesu sa žumanjcima uz neprekidno miješanje pa kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

6 Postupak

7. Postupak

U hladnu kremu mikserom umiješajte slatko vrhnje, dodajte Mljevenu Plazmu i aromu vanilije.

7 Postupak

8. Postupak

Čuvajte kremu u zamrzivaču do posluživanja. Kore premažite pripremljenom kremom, ukrasite voćem i poslužite.

8 Postupak

9. Postupak

Vaša torta je spremna!

9 Postupak

Autor:

Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika