Puslice od Plazme
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 2 h
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
4 bjelanjka
prstohvat soli
250 g šećera
1 žlica gustina
1 žlica soka od limuna
Nadjev:
4 žumanjka
40 g gustina
30 g šećera
5 dl mlijeka
1½ dl slatkog vrhnja
100 g Mljevene Plazme
1 žličica arome vanilije
Ukrašavanje:
voće po izboru
1. Postupak
Na masnom papiru iscrtajte dva kruga promjera 20 cm i okrenite papir. Uključite pećnicu na 100 °C.
2. Postupak
Bjelanjke sobne temperature umutite mikserom, dodajte prstohvat soli. Potom u čvrst snijeg postupno dodajte šećer, žlicu po žlicu, i miksajte dok smjesa ne postane gusta i sjajna.
3. Postupak
Dodajte gustin i sok od limuna i umiješajte kuhačom.
4. Postupak
Smjesom oblikujte dvije kore promjera 20 cm i sušite u pećnici zagrijanoj na 100 °C oko 2 sata. Isključite pećnicu i kore ostavite u pećnici nekoliko sati.
5. Postupak
Žumanjke, gustin i šećer umutite s malo hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.
6. Postupak
Zakuhano mlijeko lagano ulijte u smjesu sa žumanjcima uz neprekidno miješanje pa kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
7. Postupak
U hladnu kremu mikserom umiješajte slatko vrhnje, dodajte Mljevenu Plazmu i aromu vanilije.
8. Postupak
Čuvajte kremu u zamrzivaču do posluživanja. Kore premažite pripremljenom kremom, ukrasite voćem i poslužite.
9. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise