Plazma torta sa kremom od slane karamele
Torte

Plazma torta sa kremom od slane karamele

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 sat + 18 sati za hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga:

600 g Mljevene Plazme

150 g pečenog kikirikija

200 ml soka od naranče

100 g crne čokolade

100 g maslaca

100 g Plazme

Mousse:

120 g šećera

500 ml slatkog vrhnja za šlag

¼ čajne žlice krupne morske soli

6 g želatine

1 jaje

Ukrašavanje:

250 ml slatkog vrhnja za šlag

2 vrećice vanilin šećera

1. Postupak

Slatko vrhnje s karamelom treba pripremiti dan ranije. U lonac s debljim dnom stavite 100 g šećera i pustite da se otopi na laganoj vatri. Ne miješajte, samo povremeno protresite.

2. Postupak

U drugoj tavi zagrijte slatko vrhnje. Kad se šećer rastopi, dodajte mu sol i slatko vrhnje, uz neprestano miješanje.

3. Postupak

Budite oprezni jer će se slatko vrhnje jako pjeniti. Miješajte dok se komadići karamele ne otope, a zatim ostavite slatko vrhnje od karamele da se ohladi na sobnoj temperaturi i prebacite u hladnjak.

4. Postupak

Sutradan uzmite kalup s odvojivim dnom promjera 25 cm i obložite dno papirom za pečenje.

5. Postupak

Mljevenu Plazmu, prženi kikiriki i sok od naranče ulijte u posebnu zdjelu, zatim dodajte otopljenu crnu čokoladu i maslac. Na kraju dodajte izmrvljenu Plazmu i sve dobro izmiješajte, da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporedite u prethodno pripremljen kalup.

6. Postupak

Želatinu stavite u posudu, prelijte s 3-4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri.

7. Postupak

Izvadite karamel slatko vrhnje iz hladnjaka i umutite ga u čvrst šlag.

8. Postupak

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih zajedno sa 20 g šećera u čvrsti snijeg.

9. Postupak

Stavite želatinu na laganu vatru da se otopi.

10. Postupak

Žumanjke sjedinite s umućenom slatkom karamel kremom pa uz stalno miješanje dodajte otopljenu želatinu.

11. Postupak

Na kraju, dodajte umućene bjelanjke i sve sjedinite laganim miješanjem. Dobiveni mousse ravnomjerno rasporedite po Plazma podlozi i stavite u hladnjak na 6 sati da se stisne.

12. Postupak

Prije posluživanja istucite slatko vrhnje s vanilin šećerom i ukrasite tortu.

13. Postupak

Vaš desert je spreman!

13 Postupak

Autor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika