Plazma torta sa kremom od slane karamele
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat + 18 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Podloga:
600 g Mljevene Plazme
150 g pečenog kikirikija
200 ml soka od naranče
100 g crne čokolade
100 g maslaca
100 g Plazme
Mousse:
120 g šećera
500 ml slatkog vrhnja za šlag
¼ čajne žlice krupne morske soli
6 g želatine
1 jaje
Ukrašavanje:
250 ml slatkog vrhnja za šlag
2 vrećice vanilin šećera
1. Postupak
Slatko vrhnje s karamelom treba pripremiti dan ranije. U lonac s debljim dnom stavite 100 g šećera i pustite da se otopi na laganoj vatri. Ne miješajte, samo povremeno protresite.
2. Postupak
U drugoj tavi zagrijte slatko vrhnje. Kad se šećer rastopi, dodajte mu sol i slatko vrhnje, uz neprestano miješanje.
3. Postupak
Budite oprezni jer će se slatko vrhnje jako pjeniti. Miješajte dok se komadići karamele ne otope, a zatim ostavite slatko vrhnje od karamele da se ohladi na sobnoj temperaturi i prebacite u hladnjak.
4. Postupak
Sutradan uzmite kalup s odvojivim dnom promjera 25 cm i obložite dno papirom za pečenje.
5. Postupak
Mljevenu Plazmu, prženi kikiriki i sok od naranče ulijte u posebnu zdjelu, zatim dodajte otopljenu crnu čokoladu i maslac. Na kraju dodajte izmrvljenu Plazmu i sve dobro izmiješajte, da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ravnomjerno rasporedite u prethodno pripremljen kalup.
6. Postupak
Želatinu stavite u posudu, prelijte s 3-4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri.
7. Postupak
Izvadite karamel slatko vrhnje iz hladnjaka i umutite ga u čvrst šlag.
8. Postupak
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih zajedno sa 20 g šećera u čvrsti snijeg.
9. Postupak
Stavite želatinu na laganu vatru da se otopi.
10. Postupak
Žumanjke sjedinite s umućenom slatkom karamel kremom pa uz stalno miješanje dodajte otopljenu želatinu.
11. Postupak
Na kraju, dodajte umućene bjelanjke i sve sjedinite laganim miješanjem. Dobiveni mousse ravnomjerno rasporedite po Plazma podlozi i stavite u hladnjak na 6 sati da se stisne.
12. Postupak
Prije posluživanja istucite slatko vrhnje s vanilin šećerom i ukrasite tortu.
13. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise