Pijesak torta s Plazmom i pistacijom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min. + 18 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
3 vrećice pudinga s okusom vanilije
150 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
3 jušne žlice šećera u prahu
100 g mljevenih neslane pistacije
220 g Mljevene Plazme
100 g crne čokolade sa 70% kakaa
Ukrašavanje:
250 ml slatkog vrhnja za šlag
svježe jagode
1. Postupak
Puding izlijte u posudu i pomiješajte sa 100 ml mlijeka.
2. Postupak
U posudu dodajte mlijeko i šećer i kuhajte na umjerenoj vatri.
3. Postupak
Kad mlijeko prokuha, dodajte umućeni puding. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje, dok se ne zgusne.
4. Postupak
Skuhani puding prelijte u veću zdjelu i pokrijte prozirnom folijom da se ne stvori površinska korica dok se hladi. Kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prebacite u hladnjak i ostavite preko noći.
5. Postupak
U zdjeli miksajte maslac i šećer u prahu dok ne dobijete pjenastu smjesu. Zatim postupno dodajte ohlađeni puding i sve dobro sjedinite. Dobivenu smjesu podijelite na 3 jednaka dijela.
6. Postupak
Tamnu čokoladu rastopite na pari i ostavite da se malo ohladi. U prvi dio smjese od pudinga dodajte 200 g Mljevene Plazme, u drugi mljevenu pistaciju, a u treći rastopljenu crnu čokoladu i 20 g Mljevene Plazme.
7. Postupak
Kalup s odvojivim dnom obložite prozirnom folijom. Na dno stavite sloj s Plazmom, a njega smjesu s pistacijom i na kraju sloj s čokoladom. Kalup prekrijte aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku da se kolač stisne.
8. Postupak
Prije posluživanja tortu izvadite iz kalupa i prebacite na pladanj. Ukrasite šlagom i poslužite uz svježe jagode.
9. Postupak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise