Plazma torta s čokoladom i šumskim voćem
Torte

Plazma torta s čokoladom i šumskim voćem

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

KORE:

6 jaja

75 g šećera

70 g mljevene Plazme

60 ml ulja

60 ml mlijeka

40 g kakaa u prahu


ČOKOLADNI NADJEV:

180 ml slatkog vrhnja

150 g čokolade

30 g maslaca

50 g Plazme Čoko

NADJEV ZA OBLAGANJE TORTE:

250 ml slatkog vrhnja

70 g mljevene Plazme

60 g kiselog vrhnja

VOĆNI NADJEV:

4 jušne žlice nadjeva za oblaganje torte

50 g odmrznutog šumskog voća

GLAZURA:

80 g slatkog vrhnja

80 g čokolade

Ukrašavanje:

preostali nadjev za oblaganje torte

50 g Plazme Čoko

1. Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. Postupak

Dva okrugla kalupa promjera 18 cm obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

3. Postupak

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i umutite u čvrsti snijeg. U zasebnoj posudi umutite žumanjke s uljem i šećerom tek toliko da se sjedine, a zatim dodajte mljevenu Plazmu, kakao u prahu i mlijeko te sve sjedinite u glatku smjesu.

4. Postupak

Smjesu dodajte u umućene bjelanjke i lagano promiješajte. Potom smjesu ravnomjerno podijelite u kalupe koje ste pripremili i stavite peći 25 – 30 minuta.

5. Postupak

Kako biste provjerili jesu li kore pečene, naizmjence zabodite čačkalicu u sredinu kora. Ako je čačkalica suha kad je izvadite, kora je pečena. Potom kore izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se hlade. Kad se potpuno ohlade, uklonite papir za pečenje i presijecite ih poprečno tako da od dvije dobijete četiri kore.

6. Postupak

Dok se kore hlade, pripremite čokoladni nadjev. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, sklonite s vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i maslac. Ostavite minutu-dvije, a zatim kuhačom promiješajte kako biste dobili potpuno glatku rijetku smjesu. Ostavite je da se hladi do sobne temperature, a onda pjenjačom umutite tako da smjesa dobije volumen i postane gušća. Dodajte sjeckanu Plazmu Čoko i ostavite sa strane.

7. Postupak

Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag pa dodajte mljevenu Plazmu i vrhnje. Odvojite 4 žlice u zasebnu posudu i promiješajte sa šumskim voćem.

8. Postupak

Kad je sve spremno, na pladanj stavite žličicu nadjeva za oblaganje torte kako biste bili sigurni da torta neće šetati i zatim poredajte: kora, pola čokoladnog nadjeva, druga kora, nadjev za oblaganje torte, voćni nadjev, treća kora, drugi dio čokoladnog nadjeva i na kraju četvrta kora. Tortu obložite nadjevom za oblaganje, a ostatak stavite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom kako biste ukrasili tortu. Potom tortu stavite u hladnjak na 30 minuta kako bi se ohladila.

9. Postupak

Za to vrijeme pripremite glazuru. Pustite da slatko vrhnje provri pa ga sklonite s vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Ostavite minutu-dvije da odstoji, a zatim promiješajte kako biste dobili glazuru potpuno glatke teksture. Glazuru ohladite do sobne temperature pa prelijte preko ohlađene torte. Kad se glazura stisne, ukrasite tortu nadjevom iz vrećice za ukrašavanje i Plazmom Čoko.

10. Postupak

Vaš desert je spreman!

10 Postupak

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika