Plazma pita
Tijesto i pite

Plazma pita

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 85 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

12 listova tankih kora za pitu

1 veće jaje

100 g Mljevene Plazme

120 g pečenih badema

100 g omekšalog maslaca

100 g smeđeg šećera

1 žlica soka od naranče (opcionalno)

100 g čokolade

100 g maslaca za premazivanje kora

1. Postupak

Otopite maslac za premazivanje kora pa ostavite da se malo prohladi. Upalite pećnicu da se grije na 180 °C. Pripremite okrugli lim za pečenje.

2. Postupak

Bademe usitnite u multipraktiku pa dodajte Mljevenu Plazmu, omekšali maslac, smeđi šećer, jaje, sok od naranče i sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktan nadjev. Ako vam se učini suh, dodajte još malo soka od naranče. Čokoladu nasjeckajte na sitne kockice pa dodajte u nadjev.

3. Postupak

Najbolje je da pitu motate na stolu jer će vam trebati prostora za rad. Poredajte tri kore jednu do druge kraćom stranicom prema vama, ali tako da se preklapaju 3 – 4 cm.

4. Postupak

Premažite ih u potpunosti otopljenim maslacem uz pomoću četkice, pa preko stavite druge tri kore, opet premažite maslacem i sve ovo ponovite još dva puta.

5. Postupak

Na posljednji red kora ide nadjev. Nadjev nanesite na rub duže stranice koja je do vas. Ruke možete malo pokvasiti vodom kako biste nadjev lakše rasporedili i oblikovali u jednu tanku, dugačku glistu.

6. Postupak

Kada ste rasporedili nadjev, zarolajte pitu pa ju pažljivo smotajte u spiralu. Ako negdje pukne, uzmite jednu dodatnu koru iz pakiranja pa otkinite dio, zalijepite preko pukotine i premažite otopljenim maslacem.

7. Postupak

Smotanu pitu prebacite na papir za pečenje pa sve zajedno stavite u okrugli lim za pečenje. Pitu dobro premažite otopljenim maslacem sa svih strana. Stavite u pećnicu da se peče oko 25 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, ostavite da se prohladi pa narežite i poslužite.

8. Postupak

Vaš desert je spreman!

8 Postupak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika