Cobbler s kruškama
Tijesto i pite

Cobbler s kruškama

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

6 manjih krušaka

150 g svježih kupina

ribana kora i cijeđeni sok od 1/2 limuna

3 žlice meda

100 g brašna

1 žličica praška za pecivo

90 g Mljevene Plazme

50 g maslaca

2 jaja

100 ml mlijeka

1. Postupak

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Kruške operite, prepolovite i očistite od koštica, a zatim svaku polovicu narežite na četiri kriške.

1 Postupak

2. Postupak

U lim za pečenje srednje veličine stavite kruške, kupine, koru i sok od limuna i žlicu meda. Sve dobro promiješajte pa pecite u pećnici 15 minuta kako bi kruške omekšale.

2 Postupak

3. Postupak

Dok se voće peče, pripremite tijesto tako što ćete u multipraktik staviti brašno, prašak za pecivo i Mljevenu Plazmu. Izmiksajte kratko da se sastojci izmiješaju pa dodajte maslac narezan na kockice i nastavite miksati dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte mlijeko, jaja i 2 žlice meda i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

3 Postupak

4. Postupak

Pečeno voće izvadite iz pećnice pa trećinu voća izvadite iz lima i ostavite sa strane. Tijesto ravnomjerno rasporedite preko voća u limu pa odozgo poredajte trećinu voća koju ste izdvojili. Lim vratite u pećnicu i pecite kolač 30 – 35 minuta, tj. dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu nijansu.

4 Postupak

5. Postupak

Kolač poslužite uz sladoled ili tučeno slatko vrhnje.

5 Postupak

6. Postupak

Vaš desert je spreman!

6 Postupak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika