Plazma Paris Brest
Kolači

Plazma Paris Brest

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 9

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

80 g maslaca

0,75 dl vode

0,75 dl mlijeka

prstohvat soli

10 g šećera

20 g glatkog brašna

3 jaja veličine M

 

Nadjev:

120 g šećera

3 žlice vode

100 g lješnjaka bez ljuske

100 g badema

prstohvat soli

4 žumanjka

40 g gustina

20 g šećera

5 dl mlijeka

1 žličica arome vanilije

200 g maslaca

100 g Mljevene Plazme

1. Postupak

Na masnom papiru iscrtajte 9 krugova promjera 7 cm. Pećnicu uključite na 200 °C.

1 Postupak

2. Postupak

Maslac, vodu i mlijeko kuhajte na laganoj vatri. U zakuhanu smjesu dodajte suhe sastojke, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu.

2 Postupak

3. Postupak

Smjesu stavite u drugu posudu i hladite desetak minuta (povremeno promiješajte da se ne stvori korica).

3 Postupak

4. Postupak

Dodajte jaja, jedno po jedno, uz stalno miješanje (može i mikserom).

4 Postupak

5. Postupak

Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s pripadajućim zvjezdastim nastavkom i napravite obruče promjera 7 cm.

5 Postupak

6. Postupak

Obruče pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C petnaestak minuta (dok se obruči ne dignu i porumene), smanjite temperaturu na 180 °C i pecite 15 minuta pa ih sušite na 150 °C još 10 minuta. Ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja. Isključite pećnicu, lagano ju otvorite i ostavite dok se obruči ne ohlade.

6 Postupak

7. Postupak

Dok se obruči hlade, šećer i vodu pržite na srednjoj vatri bez miješanja (posudom samo lagano kružite) dok šećer ne dobije jantarnu boju.

7 Postupak

8. Postupak

Sklonite s vatre, dodajte lješnjake, bademe i sol pa promiješajte. Smjesu stavite na masni papir i ohladite.

8 Postupak

9. Postupak

Hladnu smjesu usitnite u blenderu dok ne dobijete pastu.

9 Postupak

10. Postupak

Žumanjke, gustin, šećer i malo hladnog mlijeka umutite mikserom, preostalo mlijeko zakuhajte.

10 Postupak

11. Postupak

Zakuhano mlijeko lagano ulijte u smjesu uz stalno miješanje pa kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

11 Postupak

12. Postupak

U ohlađenu kremu umutite već izmiksani maslac, dodajte pastu i Mljevenu Plazmu.

12 Postupak

13. Postupak

Obruče od tijesta prerežite, napunite kremom i preklopite. Pospite šećerom u prahu.

13 Postupak

14. Postupak

Vaš desert je spreman!

14 Postupak

Autor:

Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika