
Plazma Paris Brest
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 2 h
Porcija: 9
Težina:
Sastojci:
80 g maslaca
0,75 dl vode
0,75 dl mlijeka
prstohvat soli
10 g šećera
20 g glatkog brašna
3 jaja veličine M
Nadjev:
120 g šećera
3 žlice vode
100 g lješnjaka bez ljuske
100 g badema
prstohvat soli
4 žumanjka
40 g gustina
20 g šećera
5 dl mlijeka
1 žličica arome vanilije
200 g maslaca
100 g Mljevene Plazme
1. Postupak
Na masnom papiru iscrtajte 9 krugova promjera 7 cm. Pećnicu uključite na 200 °C.

2. Postupak
Maslac, vodu i mlijeko kuhajte na laganoj vatri. U zakuhanu smjesu dodajte suhe sastojke, dobro promiješajte i kuhajte na laganoj vatri otprilike minutu.

3. Postupak
Smjesu stavite u drugu posudu i hladite desetak minuta (povremeno promiješajte da se ne stvori korica).

4. Postupak
Dodajte jaja, jedno po jedno, uz stalno miješanje (može i mikserom).

5. Postupak
Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje s pripadajućim zvjezdastim nastavkom i napravite obruče promjera 7 cm.

6. Postupak
Obruče pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C petnaestak minuta (dok se obruči ne dignu i porumene), smanjite temperaturu na 180 °C i pecite 15 minuta pa ih sušite na 150 °C još 10 minuta. Ne otvarajte pećnicu tijekom pečenja. Isključite pećnicu, lagano ju otvorite i ostavite dok se obruči ne ohlade.

7. Postupak
Dok se obruči hlade, šećer i vodu pržite na srednjoj vatri bez miješanja (posudom samo lagano kružite) dok šećer ne dobije jantarnu boju.

8. Postupak
Sklonite s vatre, dodajte lješnjake, bademe i sol pa promiješajte. Smjesu stavite na masni papir i ohladite.

9. Postupak
Hladnu smjesu usitnite u blenderu dok ne dobijete pastu.

10. Postupak
Žumanjke, gustin, šećer i malo hladnog mlijeka umutite mikserom, preostalo mlijeko zakuhajte.

11. Postupak
Zakuhano mlijeko lagano ulijte u smjesu uz stalno miješanje pa kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

12. Postupak
U ohlađenu kremu umutite već izmiksani maslac, dodajte pastu i Mljevenu Plazmu.

13. Postupak
Obruče od tijesta prerežite, napunite kremom i preklopite. Pospite šećerom u prahu.

14. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise