
Buhtlice s čokoladom i Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h 45 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
Tijesto:
300 ml mlakog mlijeka
10 g suhog kvasca
1 jaje + 2 žumanjka
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
prstohvat soli
ribana korica limuna po ukusu
oko 700 g brašna + 50 g otopljenog maslaca za premazivanje buhtli prije pečenja
Nadjev:
300 g lješnjaka
120 g Mljevene Plazme
1. Postupak
Tijesto umijesite i stavite u posudu premazanu tankim slojem maslaca da naraste 1 sat te posudu prekrijte prozirnom folijom ili krpom.

2. Postupak
Dok čekate da tijesto naraste, možete umutiti nadjev tako što ćete pomiješati Plazmu i kremu od lješnjaka.

3. Postupak
Fermentirano tijesto podijelite na loptice veličine naranče, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i punite nadjevom po želji, i to napunite uz pomoć vrećice za ukrašavanje i metalnog nastavka također i nakon pečenja.

4. Postupak
Lim treba biti premazan maslacem i svaku lopticu redom treba premazivati otopljenim maslacem. Kada se sve poredaju, ostavite ih u limu da se dižu još nekih 20-ak minuta te pecite 35 – 40 minuta na 180 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.

5. Postupak
Kada su buhtle pečene, pospite šećerom u prahu i ukrasite kremom.

6. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Plazma

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise