Buhtlice s čokoladom i Plazmom
Tijesto i pite

Buhtlice s čokoladom i Plazmom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h 45 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Tijesto:

300 ml mlakog mlijeka

10 g suhog kvasca

1 jaje + 2 žumanjka

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

100 g maslaca

prstohvat soli

ribana korica limuna po ukusu

oko 700 g brašna + 50 g otopljenog maslaca za premazivanje buhtli prije pečenja

Nadjev:

300 g lješnjaka

120 g Mljevene Plazme

1. Postupak

Tijesto umijesite i stavite u posudu premazanu tankim slojem maslaca da naraste 1 sat te posudu prekrijte prozirnom folijom ili krpom.

1 Postupak

2. Postupak

Dok čekate da tijesto naraste, možete umutiti nadjev tako što ćete pomiješati Plazmu i kremu od lješnjaka.

2 Postupak

3. Postupak

Fermentirano tijesto podijelite na loptice veličine naranče, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i punite nadjevom po želji, i to napunite uz pomoć vrećice za ukrašavanje i metalnog nastavka također i nakon pečenja.

3 Postupak

4. Postupak

Lim treba biti premazan maslacem i svaku lopticu redom treba premazivati otopljenim maslacem. Kada se sve poredaju, ostavite ih u limu da se dižu još nekih 20-ak minuta te pecite 35 – 40 minuta na 180 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.

4 Postupak

5. Postupak

Kada su buhtle pečene, pospite šećerom u prahu i ukrasite kremom.

5 Postupak

6. Postupak

Vaš desert je spreman!

6 Postupak

Autor:

Plazma

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika