Frangipane tart s kruškama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Sastojci za tart:
130 g maslaca sobne temperature
180 g brašna
3 žumanjka
70 g Mljevene Plazme
60 g šećera u prahu
Sastojci za frangipane:
100 g Mljevene Plazme
100 g bademovog brašna
100 g kristal šećera
120 g maslaca sobne temperature
2 jaja
4 kruške
Ukrašavanje:
Sladoled od vanilije
Listići badema
Mljevena Plazma
1. Postupak
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, Mljevenu Plazmu i šećer u prahu.
2. Postupak
Maslac narežite na kockice i dodajte u brašno.
3. Postupak
Mijesite tijesto dodavajući jedan po jedan žumanjak dok smjesa ne postane kompaktna.
4. Postupak
Kalup za tart s odvojivim dnom namazati uljem.
5. Postupak
Na pobrašnjenoj površini valjkom razvaljajte tijesto na 3 mm debljine.
6. Postupak
Prebacite tijesto i utapkajte ga u kalup. Izbockajte vilicom i ostavite da odstoji.
7. Postupak
Mikserom pjenasto umutite maslac, bademovo brašno, Mljevenu Plazmu i šećer pa dodajte jaja. Tucite dok se smjesa ne sjedini.
8. Postupak
Tart napunite frangipanom.
9. Postupak
Kruške ogulite i narežite na tanke kriške.
10. Postupak
Rasporedite ih u krug po frangipanu i utisnite u površinu.
11. Postupak
Tart pecite na 160 stupnjeva 30-40 minuta, dok ne poprimi zlatnožutu boju.
12. Postupak
Ohladite tart na sobnoj temperaturi.
13. Postupak
Prije posluživanja, dodajte kuglicu sladoleda, listiće badema i Mljevenu Plazmu.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise