Tijesto i pite

Frangipane tart s kruškama

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h 30 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Sastojci za tart:

130 g maslaca sobne temperature

180 g brašna

3 žumanjka

70 g Mljevene Plazme

60 g šećera u prahu

Sastojci za frangipane:

100 g Mljevene Plazme

100 g bademovog brašna

100 g kristal šećera

120 g maslaca sobne temperature

2 jaja

4 kruške

 

Ukrašavanje:

Sladoled od vanilije

Listići badema

Mljevena Plazma

 

1. Postupak

U većoj zdjeli pomiješajte brašno, Mljevenu Plazmu i šećer u prahu.

2. Postupak

Maslac narežite na kockice i dodajte u brašno.

3. Postupak

Mijesite tijesto dodavajući jedan po jedan žumanjak dok smjesa ne postane kompaktna.

4. Postupak

Kalup za tart s odvojivim dnom namazati uljem.

5. Postupak

Na pobrašnjenoj površini valjkom razvaljajte tijesto na 3 mm debljine.

6. Postupak

Prebacite tijesto i utapkajte ga u kalup. Izbockajte vilicom i ostavite da odstoji.

7. Postupak

Mikserom pjenasto umutite maslac, bademovo brašno, Mljevenu Plazmu i šećer pa dodajte jaja. Tucite dok se smjesa ne sjedini.

8. Postupak

Tart napunite frangipanom.

9. Postupak

Kruške ogulite i narežite na tanke kriške.

10. Postupak

Rasporedite ih u krug po frangipanu i utisnite u površinu.

11. Postupak

Tart pecite na 160 stupnjeva 30-40 minuta, dok ne poprimi zlatnožutu boju.

12. Postupak

Ohladite tart na sobnoj temperaturi.

13. Postupak

Prije posluživanja, dodajte kuglicu sladoleda, listiće badema i Mljevenu Plazmu.

Autor:

Plazma

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika