Starinska pita s Plazmom i jabukama
Tijesto i pite

Starinska pita s Plazmom i jabukama

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Tijesto:

250 g oštrog brašna

250 g Mljevene Plazme

2 jaja

240 g masti

150 g šećera

1 vrećica vanilin šećera

1 jušna žlica cimeta

1 čajna žlica praška za pecivo

Nadjev:

1,5 kg kiselijih jabuka (Granny Smith)

8 jušnih žlica šaćera

naribana kora 1 limuna

1 jušna žlica cijeđenog soka limuna

15 g maslaca

Ukrašavanje:

šećer u prahu

1. Postupak

U zdjeli srednje veličine pomiješajte brašno, Mljevenu Plazmu, cimet i prašak za pecivo.

2. Postupak

U drugoj većoj posudi pjenasto umutite mast i šećer pa dodajte jaja i sve dobro izmiješajte. Na kraju, postupno dodajte izmiješane praškaste sastojke i sve dobro umutiti da smjesa postane homogena. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.

3. Postupak

Jabuke operite, osušite i ogulite. Prerežite ih na pola i izvadite središnji dio sa sjemenkama pa ih narežite na veće kocke.

4. Postupak

U veliku tavu ulijte maslac i otopite ga na umjerenoj vatri. Dodajte jabuke, šećer, limunov sok i naribanu koricu i lagano kuhajte dok sok od jabuka ne ispari, a zatim uklonite s vatre.

5. Postupak

Zagrijte pećnicu na 180°C.

6. Postupak

Pladanj za pečenje premažite s malo maslaca ili masti. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na dva dijela.

7. Postupak

Jednim obložite pladanj za pečenje i ravnomjerno rasporedite nadjev.

8. Postupak

Drugu polovicu tijesta stavite na veći list papira za pečenje i valjkom razvaljajte na dimenzije pladnja.

9. Postupak

Tijesto izbodite vilicom i uz pomoć papira za pečenje pažljivo položite preko nadjeva od jabuka.

10. Postupak

Odlijepite papir i stavite pitu u pećnicu na 40-45 minuta. Pitu izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi, zatim narežite kocke i pospite šećerom u prahu.

11. Postupak

Vaš desert je spreman!

11 Postupak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika