Plazma baklava
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 60 min.
Porcija: 16
Težina:
Sastojci:
pakiranje kora 500 g
300 g Mljevene Plazme
150 g mljevenih lješnjaka
250 g rastopljenog maslaca
100 ml slatkog vrhnja
500 g šećera
500 ml vode
limun
1. Postupak
400 g šećera i 500 ml vode stavite kuhati na srednjoj temperaturi.
2. Postupak
Kada sirup proključa, dodajte cijeli limun narezan na šnite pa kuhajte još 10 minuta. Odložite šećerni sirup na hlađenje.
3. Postupak
Sjedinite Mljevenu Plazmu, mljevene lješnjake, šećer i 100 g maslaca.
4. Postupak
Ostatak maslaca pomiješajte sa slatkim vrhnjem.
5. Postupak
Prvu koru premažite mješavinom maslaca i slatkog vrhnja pa prekrijte drugom korom. Drugu koru ponovno premažite pa posipajte Plazma mješavinom.
6. Postupak
Ponovite postupak dok ne potrošite materijal.
7. Postupak
Prije pečenja narežite baklavu po želji pa premažite ostatkom mješavine maslaca i vrhnja.
8. Postupak
Baklavu pecite na 180 °C 30 – 40 minuta, dok ne dobije zlatnožutu boju.
9. Postupak
Vruću baklavu prelijte hladnim šećernim sirupom.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise