Cheesecake s kokosom, malinama i Plazmom
Kolači

Cheesecake s kokosom, malinama i Plazmom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 16

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga:

160 g mljevene Plazme

40 g maslaca

3 žlice kokosova mlijeka

Krema:

300 g punomasnog krem sira

200 g grčkog jogurta

300 ml slatkog vrhnja 

150 g gustog dijela kokosova mlijeka ili kokosove kreme

6 žlica šećera u prahu

250 g svježih ili smrznutih malina

1 vrećica želatine

6 žlica hladne vode

Još:

50 – 100 g kokosa

150 g malina

100 g drobljene Plazme

1. Postupak

Pripremite okrugli kalup s pokretnim rubovima presjeka 25 cm. Dno obložite papirom za pečenje.

2. Postupak

Pomiješajte mljevenu Plazmu s otopljenim maslacem i 3 žlice tekućeg kokosova mlijeka. Dobit ćete gustu, ljepljivu smjesu. Ako je potrebno, dodajte još jednu ili dvije žlice tekućeg dijela kokosova mlijeka, ali pazite da smjesa ne bude premekana. Utapkajte dobivenu smjesu u pripremljeni kalup i stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.

3. Postupak

Zgnječite maline i prema želji ih procijedite (možete i preskočiti ovaj korak).

4. Postupak

Želatinu prelijte hladnom vodom i ostavite oko 15 minuta da nabubri.

5. Postupak

Izmiksajte sir sa šećerom u prahu, grčkim jogurtom i gustim dijelom kokosova mlijeka. Posebno istucite slatko vrhnje u čvrst šlag. Dodajte vrhnje ostalim sastojcima te špatulom umiješajte kako biste dobili glatku smjesu. Nabubrenu želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte nadjevu miješajući mikserom na najmanjoj brzini.

6. Postupak

Kremu podijelite na tri dijela. Jedan dio kreme ostavite bijelim, u drugi dodajte trećinu zgnječenih malina, a u treći dodajte dvije trećine malina.

7. Postupak

Preko ohlađene podloge nanesite najprije sloj s najviše malina. Preko njega drobljene komadiće Plazme. Zatim sloj s manje malina te po njemu rasporedite cijele maline. Na kraju stavite bijeli sloj i lijepo ga rasporedite. Pospite kokosom te kolač stavite u hladnjak na 5 – 6 sati da se stisne.

8. Postupak

Vaš desert je spreman!

8 Postupak

Autor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika