Plazma semifreddo sa sirupom od višanja i vina
Kolači

Plazma semifreddo sa sirupom od višanja i vina

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min. + 1-2 h za zamrzavanje i hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Semifreddo:

4 žumanjka

2 jaja

100 g šećera

500 ml slatkog vrhnja

100 g Mljevene Plazme

75 g Plazme

100 g smrznutih višanja

50 g tamne čokolade

 

 

 

Sirup:

200 g smrznutih višanja

100 g šećera

200 ml crnog vina

½ žličice cimeta

¼ žličice mljevenog klinčića

1 zvjezdasti anis

1 žličica gustina

 

1. Postupak

Pravokutni kalup dimenzija 30 x 11 cm obložite prozirnom folijom. Za kuhanje na pari pripremite 2 posude različitih promjera.

2. Postupak

U veću posudu ulijte vodu, pa u nju stavite manju posudu i stavite na vatru kako bi se voda zagrijala. U manju posudu stavite žumanjke, cijela jaja i šećer i miješajte neprestano 5-10 minuta, dok se smjesa blago ne stisne i počne poprimati izgled rjeđe kreme. Kada su jaja termički obrađena, sklonite kremu s pare, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se u potpunosti ohladi.

3. Postupak

Umutite slatko vrhnje i dodajte kremu od jaja, pa sve dobro sjedinite. Dobivenoj smjesi dodajte Mljevenu Plazmu i opet sve dobro izmiješajte. Razlomite Plazmu na krupnije komade pa ubacite u smjesu zajedno s višnjama i nasjeckanom crnom čokoladom. Sve pažljivo izmiješajte, prebacite u kalup i stavite u zamrzivač.

4. Postupak

Svakih 30 minuta smjesu izvadite iz zamrzivača i lagano promiješajte kako biste izbjegli da čvrsti sastojci padnu na dno kalupa. Kalup vratite u zamrzivač da se semifreddo potpuno zamrzne.

5. Postupak

U posebni lončić stavite preostale višnje i šećer. Dodajte vino i začine i stavite na laganu vatru da se kuha 10 minuta.

6. Postupak

U odvojenoj posudi izmiješajte gustin s malo vode da se ne bi stvorile grudice, a zatim ga dodajte u lončić s višnjama.

7. Postupak

Kuhajte još par minuta dok se preljev ne stisne pa ga sklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Zaleđeni semifreddo izvadite iz kalupa, narežite na kriške i prelijte voćnim preljevom.

8. Postupak

Vaš desert je spreman!

8 Postupak

Autor:

Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika