
Plazma semifreddo sa sirupom od višanja i vina
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 1-2 h za zamrzavanje i hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Semifreddo:
4 žumanjka
2 jaja
100 g šećera
500 ml slatkog vrhnja
100 g Mljevene Plazme
75 g Plazme
100 g smrznutih višanja
50 g tamne čokolade
Sirup:
200 g smrznutih višanja
100 g šećera
200 ml crnog vina
½ žličice cimeta
¼ žličice mljevenog klinčića
1 zvjezdasti anis
1 žličica gustina
1. Postupak
Pravokutni kalup dimenzija 30 x 11 cm obložite prozirnom folijom. Za kuhanje na pari pripremite 2 posude različitih promjera.
2. Postupak
U veću posudu ulijte vodu, pa u nju stavite manju posudu i stavite na vatru kako bi se voda zagrijala. U manju posudu stavite žumanjke, cijela jaja i šećer i miješajte neprestano 5-10 minuta, dok se smjesa blago ne stisne i počne poprimati izgled rjeđe kreme. Kada su jaja termički obrađena, sklonite kremu s pare, prekrijte prozirnom folijom i pustite da se u potpunosti ohladi.
3. Postupak
Umutite slatko vrhnje i dodajte kremu od jaja, pa sve dobro sjedinite. Dobivenoj smjesi dodajte Mljevenu Plazmu i opet sve dobro izmiješajte. Razlomite Plazmu na krupnije komade pa ubacite u smjesu zajedno s višnjama i nasjeckanom crnom čokoladom. Sve pažljivo izmiješajte, prebacite u kalup i stavite u zamrzivač.
4. Postupak
Svakih 30 minuta smjesu izvadite iz zamrzivača i lagano promiješajte kako biste izbjegli da čvrsti sastojci padnu na dno kalupa. Kalup vratite u zamrzivač da se semifreddo potpuno zamrzne.
5. Postupak
U posebni lončić stavite preostale višnje i šećer. Dodajte vino i začine i stavite na laganu vatru da se kuha 10 minuta.
6. Postupak
U odvojenoj posudi izmiješajte gustin s malo vode da se ne bi stvorile grudice, a zatim ga dodajte u lončić s višnjama.
7. Postupak
Kuhajte još par minuta dok se preljev ne stisne pa ga sklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature. Zaleđeni semifreddo izvadite iz kalupa, narežite na kriške i prelijte voćnim preljevom.
8. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise