Tiramisu parfait s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 25 min. + 3 sata za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
Hrskavi sloj:
160 g Mljevene Plazme
6 jušnih žlica vruće crne kave
1 jušna žlica likera od kave
1 jušna žlica šećer
Kremasti sloj:
2 žumanjka
2 jušne žlice slatkog desertnog vina (npr. prošek ili bermet)
60 g šećera
125 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g mascarpone sira
Ukrašavanje:
kakao
crna čokolada
1. Postupak
U veliki lonac ulijte vodu i stavite je na štednjak da prokuha.
2. Postupak
U metalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom i desertnim vinom, zatim posudu stavite na lonac i lagano miješajte žicom ili mikserom 5-8 minuta, dok se smjesa ne udvostruči volumenom. Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi oko 10 minuta.
3. Postupak
Nakon toga, dodajte mascarpone sir i dobro promiješajte.
4. Postupak
U posebnoj zdjeli umutite ohlađeno slatko vrhnje pa ga dodajte smjesi od mascarpone sira i sve sjedinite.
5. Postupak
Vruću crnu kavu ulijte u šalicu, dodajte šećer i liker te promiješajte i prelijte preko Mljevene Plazme koju ste prethodno izlili u posebnu posudu. Miješajte dok smjesa ne počne nalikovati mokrom pijesku.
6. Postupak
Uzmite 4 velike čaše i u svaku naizmjenično slažite hrskavi pa kremasti sloj.
7. Postupak
Gotovu slasticu ostavite u hladnjaku 3 sata.
8. Postupak
Prije posluživanja pospite ga kakaom i ukrasite naribanom crnom čokoladom.
9. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Zorica Lakonic/My pans and pots
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise