Košarice s okusom metvice
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 1h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 g Mljevene Plazme
75 g kukuruznih pahuljica
75 g krupno sjeckanih pečenih lješnjaka
150 g maslaca
4 – 5 žlica mlijeka
Nadjev:
250 ml slatkog vrhnja
200 g crne čokolade sa 70 % kakaa
20 g maslaca
1 žličica arome metvice
Ukrašavanje:
listići svježe metvice
1. Postupak
Maslac izvadite iz hladnjaka kako bi omekšao. Pripremite kalup za muffine tako što ćete udubljenja premazati maslacem. Pećnicu zagrijte na 180 °C.
2. Postupak
U jednoj posudi izdrobite kukuruzne pahuljice. Dodajte Mljevenu Plazmu i lješnjake i sve izmiješajte. Dodajte otopljen maslac i mlijeko i sve dobro sjedinite tako da dobijete homogenu smjesu. Dobivenom smjesom obložite udubljenja na kalupu i formirajte plitke košarice. Košarice stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 10 minuta, a zatim ih izvadite i ostavite da se malo prohlade. Nakon 10 – 15 minuta pažljivo ih izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohlade.
3. Postupak
Slatko vrhnje ulijte u posudu i stavite da se zagrije skoro do vrenja (ne smije provreti). Dodajte maslac i izlomljenu čokoladu pa sklonite s vatre i miješajte dok se sve ne otopi i sjedini, odnosno dok ne dobijete glatku čokoladnu smjesu. Dodajte aromu metvice i opet dobro izmiješajte. Ostavite ganache da se malo prohladi pa ga ulijte u košarice i ostavite da se u potpunosti stegne.
4. Postupak
Gotove košarice ukrasite listićima svježe metvice.
5. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise