
Plazma kolač s voćem i hrskavim posipom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 90 min.
Porcija: 12-15 komada
Težina:
Sastojci:
TIJESTO
220 g brašna
30 g Mljevene Plazme
prstohvat soli
1 žličica praška za pecivo
2 jaja
100 ml ulja
1 žlica kokosova ulja, za aromu
250 ml jogurta
150 g šećera
VOĆNI SLOJ
300 g zamrznutog voća(maline ili mješavina
bobičastog voća)
1 ravna žlica brašna
HRSKAVI POSIP
3 žlice brašna
3 žlice Mljevene Plazme
2 žlice smeđeg šećera
60 g hladnog maslaca
1. Postupak
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Dno kalupa obložite papirom za pečenje, stranice namažite maslacem. Ako kolač pečete u vatrostalnoj posudi, ne morate staviti papir.
2. Postupak
Za mrvičasti posip pomiješajte brašno, Mljevenu Plazmu, smeđi šećer i maslac. Maslac dlanovima utrljajte u suhe sastojke tako da dobijete mrvice veličine graška. Ostavite u hladnjaku dok pripremate tijesto.
3. Postupak
Pomiješajte zamrznuto voće sa žlicom brašna i ostavite sa strane.
4. Postupak
U jednoj posudi promiješajte suhe sastojke: brašno, Mljevenu Plazmu, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomiješajte jaja, ulje, kokosovo ulje, jogurt i šećer pa dobro sjedinite pjenjačom ili mikserom. Dodajte u suhe sastojke i sve dobro promiješajte.
5. Postupak
Dobivenu smjesu prelijte u pripremljeni kalup, ravnomjerno ju rasporedite i poravnajte. Zatim poredajte smrznuto voće i dodajte hrskavi posip. Stavite kolač da se peče tridesetak minuta. Najbolje je da napravite test s čačkalicom: u sredinu kolača zabodete čačkalicu – ako izađe suha, kolač je pečen.
6. Postupak
Vaš kolač je spreman!

Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise