Plazma kolač s ricottom i pečenim jagodama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 65 min. + 4h hlađenja
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Kora
300 g Mljevene Plazme
50 g smeđeg šećera
150 g maslaca sobne temperature
150 g jagoda
Nadjev
500 g ricotte
200 g grčkog jogurta
100 g šećera u prahu
vrećica vanilin šećera
2 vrećice praška za učvršćivanje šlaga
Pečene jagode
500 g jagoda
2 žlice šećera
1. Postupak
Izgnječite vilicom 150 g jagoda. Pomiješajte ostale sastojke za koru, dobro umiješajte maslac i Plazmu da ne ostanu komadići maslaca. Dodajte izgnječene jagode, izmiješajte i utapkajte u kalup za tortu.
2. Postupak
Ricottu, grčki jogurt i šećer izmiješajte i dodajte učvršćivač šlaga.
3. Postupak
Rubove kalupa obložite prozirnom folijom. Stavite nadjev na koru i prebacite kolač u hladnjak da se potpuno ohladi.
4. Postupak
Dok se kolač hladi, pripremite jagode, zagrijte pećnicu na 200 °C.
5. Postupak
Narežite jagode na polovice. Prebacite u lim koji ste obložili papirom za pečenje. Pospite šećerom, promiješajte i pecite 35 – 40 minuta. Izvadite iz pećnice i izmiksajte kada se prohlade do sobne temperature.
6. Postupak
Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i prelijte jagodama. Pospite Mljevenom Plazmom i cvjetićima lavande.
7. Postupak
Vaš kolač je spreman!
Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise