Kolači

Plazma rolada

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 60 min. + 3h hlađenje

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Kora:

250 g bjelanjaka

300 g kristal šećera

1 žlica gustina

sok od polovice limuna 

Nadjev:

300 g mascarpone sira

250 g bijele čokolade

350 g slatkog vrhnja

150 g Mljevene Plazme

1. Postupak

Otopite slatko vrhnje i bijelu čokoladu za nadjev pa ostavite da se dobro ohladi.

2. Postupak

Za koru umutite čvrsto bjelanjke pa dodajte šećer žlicu po žlicu i mutite dok se šećer ne rastopi i ne dobijete čvrst snijeg.

3. Postupak

Dodajte žlicu gustina i sok limuna pa sjedinite špatulom.

4. Postupak

Razvucite koru na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na 165 °C.

5. Postupak

Ohlađenu čokoladu umutite mikserom, dodajte mascarpone pa sjedinite s Mljevenom Plazmom.

6. Postupak

Gotovu koru odmah prebacite na krpu tako što ćete gornji dio okrenuti dolje.

7. Postupak

Skinite papir za pečenje, pričekajte minutu-dvije i nanesite nadjev ravnomjerno preko cijele kore.

8. Postupak

Uvijte u roladu pa po želji ukrasite.

9. Postupak

Prije posluživanja ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

10. Postupak

Vaš je kolač spreman!

Autor:

Plazma

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika