Plazma rolada
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 60 min. + 3h hlađenje
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Kora:
250 g bjelanjaka
300 g kristal šećera
1 žlica gustina
sok od polovice limuna
Nadjev:
300 g mascarpone sira
250 g bijele čokolade
350 g slatkog vrhnja
150 g Mljevene Plazme
1. Postupak
Otopite slatko vrhnje i bijelu čokoladu za nadjev pa ostavite da se dobro ohladi.
2. Postupak
Za koru umutite čvrsto bjelanjke pa dodajte šećer žlicu po žlicu i mutite dok se šećer ne rastopi i ne dobijete čvrst snijeg.
3. Postupak
Dodajte žlicu gustina i sok limuna pa sjedinite špatulom.
4. Postupak
Razvucite koru na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na 165 °C.
5. Postupak
Ohlađenu čokoladu umutite mikserom, dodajte mascarpone pa sjedinite s Mljevenom Plazmom.
6. Postupak
Gotovu koru odmah prebacite na krpu tako što ćete gornji dio okrenuti dolje.
7. Postupak
Skinite papir za pečenje, pričekajte minutu-dvije i nanesite nadjev ravnomjerno preko cijele kore.
8. Postupak
Uvijte u roladu pa po želji ukrasite.
9. Postupak
Prije posluživanja ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
10. Postupak
Vaš je kolač spreman!
Autor:
Plazma

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise