Čokoladni kruh od banane
Kolači

Čokoladni kruh od banane

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150 g Mljevene Plazme

60 g smeđeg šećera

30 g kakao praha

pola žličice sode bikarbone

pola vrećice praška za pecivo

pola žličice cimeta

jači prstohvat himalajske soli

3 jako zrele banane

2 veća jaja

100 ml maslinova ulja

ekstrakt vanilije

100 g čokoladnih kapljica (ili sjeckane tamne čokolade)

2 banane narezane po dužini na pola (za gore, prema želji)

Ukrašavanje:

slatko vrhnje

malo meda

Plazma Mljevena

1. Postupak

U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke tj. Mljevenu Plazmu, šećer, sodu, prašak za pecivo, sol, kakao i cimet, a u drugoj posudi izgnječite tri banane, dodajte jaja, ekstrakt vanilije i ulje pa sve dobro promiješajte.

2. Postupak

Dodajte vlažne sastojke u suhe i blago promiješajte, dodajte i čokoladne kapljice pa smjesu izlijte u kalup za pečenje koji ste prethodno namastili.

3. Postupak

Od gore stavite dvije banane prerezane po dužini.

4. Postupak

Pećnicu zagrijte na 180 °C, stavite kalup u pećnicu i pecite oko 30 minuta, tj. dok čačkalica probodena kroz sredinu izađe suha, ne računajući rastopljene čokoladne kapljice.

5. Postupak

Pričekajte da se kolač malo prohladi a onda ga servirajte s tučenim slatkim vrhnjem, malo meda i Mljevene Plazme.

6. Postupak

Vaš kolač je spreman!

6 Postupak

Autor:

Olivera Senić / Ja u kuhinji

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika