Plazma cheesecake u čaši
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 15 min.
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
30 g maslaca
100 g Mljevene Plazme
250 ml slatkog vrhnja
250 g punomasnog krem sira
65 g šećera
40 g kiselog vrhnja
1 žličica limunova soka
žličica arome vanilije
250 g jagoda
Ukrašavanje:
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
1. Postupak
Pripremite duboke čaše u koje ćete slagati cheesecake.
2. Postupak
Rastopite maslac na umjerenoj vatri pa ga dodajte Mljevenoj Plazmi. Umijesite u mrvičastu smjesu. Ne treba biti vlažna kao za klasičan cheesecake. Smjesu od keksa ravnomjerno rasporedite u četiri porcije.
3. Postupak
Istucite slatko vrhnje u šlag. Posebno lagano umutite krem sir pa mu dodajte šećer, kiselo vrhnje, limunov sok i ekstrakt vanilije. Izmiksajte na manjoj brzini tek da se sjedini.
4. Postupak
Dodajte istučeno slatko vrhnje i sve sjedinite.
5. Postupak
Jagode narežite na kriške debljine 2 – 3 mm. Kriške pažljivo rasporedite u čaše tako što ćete ih zalijepiti za staklo. Smjesu od sira žlicom rasporedite u čaše pazeći da ne porušite kriške jagoda.
6. Postupak
Istucite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Nanesite ga preko smjese od sira s pomoću dresir vrećice. Dodatno ukrasite svježim jagodama i listićima matičnjaka.
Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise