
Tart od Plazme, čokolade i aronije
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 90 min. + 2h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
350 g Mljevene Plazme
2 žlice šećera u prahu
125 g maslaca
2 – 3 žlice mlijeka
Nadjev:
250 g slatkog od aronije
450 g mliječne čokolade
125 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
350 ml slatkog vrhnja
1. Postupak
Mljevenu Plazmu, šećer, maslac i mlijeko stavite u posudu i sve dobro sjedinite dok ne dobijete mrvičastu smjesu.

2. Postupak
Dobivenu smjesu utapkajte u kalup za tart s odvojivim dnom tako da ravnomjerno pokrijete dno i stranice. Kalup ostavite u hladnjaku 45 minuta kako bi se podloga stegla.

3. Postupak
U međuvremenu pripremite čokoladni nadjev tako što ćete čokoladu, maslac, šećer i slatko vrhnje staviti u posudu i otopiti na laganoj vatri, konstantno miješajući.

4. Postupak
Kada se sastojci sjedine, posudu sklonite s vatre kako bi se smjesa prohladila. Izvadite kalup iz hladnjaka i preko kore ravnomjerno nanesite slatko od aronije, a zatim odozgo nanesite ohlađen čokoladni nadjev. Vratite kalup u hladnjak kako bi se čokoladni nadjev stegnuo.

5. Postupak
Vaš kolač je spreman!

Autor:
Zoran Stevanović/Restoran „Madera“

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise