Plazmačinke
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 60 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
Palačinke:
5 jaja
270 ml mlijeka
50 ml gazirane vode
30 ml ulja
140 g brašna
40 g Mljevene Plazme
Punjenje:
300 g bijele čokolade
375 ml tekućeg vrhnja za šlag + 500 ml istučenog vrhnja za šlag
200 g Mljevene Plazme
Dvije žlice džema od jagoda
Dvije žlice džema od borovnica
Dvije žlice džema od malina
Ukrašavanje:
Svježe maline, borovnice i jagode
Mljevena Plazma
1. Postupak
Jaja umutite pjenjačom pa dodajte mlijeko i gaziranu vodu.
2. Postupak
Dodajte brašno i Mljevenu Plazmu te nastavite miksati dok se sve grudice brašna ne razbiju, zatim odajte i ulje.
3. Postupak
Miksajte pjenjačom dok se masa ne sjedini.
4. Postupak
Zagrijte tavu i pecite palačinke promjera do 15 cm.
5. Postupak
Bijelu čokoladu razlomite na sitne komadiće.
6. Postupak
Zakuhajte 375 ml slatkog vrhnja i prelijte ga preko čokolade.
7. Postupak
Miješajte dok se sva čokolada ne otopi, zatim ostavite sa strane da se ganache ohladi na sobnoj temperaturi.
8. Postupak
Za to vrijeme umutite 500 ml slatkog vrhnja u šlag.
9. Postupak
U šlag dodajte Mljevenu Plazmu i ohlađeni ganache.
10. Postupak
Dobro izmiješajte i dobiveni mousse podijelite na tri jednaka dijela.
11. Postupak
U prvi dio dodajte džem od jagoda, u drugi dio džem od borovnica, u treći dio džem od malina, pa svaki dobro izmiješajte, da ne ostanu grudice od pekmeza.
12. Postupak
Na ohlađene palačinke nanesite nadjev, savijajući palačinke bez motanja.
13. Postupak
Ponavljajte postupak dok ne potrošite palačinke i nadjev.
14. Postupak
Ukrasite palačinke svježim voćem, ovisno o tome koji ste nadjev koristili.
15. Postupak
Pospite Mljevenom Plazmom i uživajte.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise