Panna cotta s karamelom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h + 3–4 h za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
10 g želatine
600 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera
1 mahuna vanilije
30 g Mljevene Plazme
200 g šećera
200 ml slatkog vrhnja
150 g maslaca
Ukrašavanje:
50 g Plazme
1. Postupak
Želatinu stavite u posudicu, prelijte s pola čaše hladne vode i ostavite da nabubri.
2. Postupak
Slatko vrhnje ulijte u posudu zajedno sa šećerom i mahunom vanilije i zagrijte na oko 40 stupnjeva. Sklonite s vatre i dodajte želatinu.
3. Postupak
Dobivenu smjesu ulijte dopola u četiri čaše, dodajte sloj Mljevene Plazme pa odozgo rasporedite ostatak smjese. Čaše stavite u hladnjak na 3 – 4 sata da se smjesa stisne.
4. Postupak
Zagrijte slatko vrhnje. Šećer otopite na laganoj vatri. Čim se otopi, sklonite ga s vatre i polako dodajte slatko vrhnje uz konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte maslac narezan na manje komade i miješajte dok se sve ne sjedini.
5. Postupak
Prelijte u drugu posudu i ostavite da se ohladi do sobne temperature.
6. Postupak
6. Panna cottu koju ste prethodno ohladili prelijte karamelom i ukrasite Plazmom.
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise