Kolači

Panna cotta s karamelom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h + 3–4 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 4

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

10 g želatine

600 ml slatkog vrhnja

2 žlice šećera

1 mahuna vanilije

30 g Mljevene Plazme

200 g šećera

200 ml slatkog vrhnja

150 g maslaca

Ukrašavanje:

50 g Plazme

1. Postupak

Želatinu stavite u posudicu, prelijte s pola čaše hladne vode i ostavite da nabubri.

2. Postupak

Slatko vrhnje ulijte u posudu zajedno sa šećerom i mahunom vanilije i zagrijte na oko 40 stupnjeva. Sklonite s vatre i dodajte želatinu.

3. Postupak

Dobivenu smjesu ulijte dopola u četiri čaše, dodajte sloj Mljevene Plazme pa odozgo rasporedite ostatak smjese. Čaše stavite u hladnjak na 3 – 4 sata da se smjesa stisne.

4. Postupak

Zagrijte slatko vrhnje. Šećer otopite na laganoj vatri. Čim se otopi, sklonite ga s vatre i polako dodajte slatko vrhnje uz konstantno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte maslac narezan na manje komade i miješajte dok se sve ne sjedini.

5. Postupak

Prelijte u drugu posudu i ostavite da se ohladi do sobne temperature.

6. Postupak

6. Panna cottu koju ste prethodno ohladili prelijte karamelom i ukrasite Plazmom.

Autor:

Milica Šumaković/Milin Kuvar

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika