Od slatkoga slađe - Plazma šareni cheesecake
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 45 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Podloga:
250 g Plazma Mljevene
120 g maslaca
oko 1 dl mlijeka
Krema:
350 g malina
10 listića želatine
5 žlica vode
500 g sira mascarponea
300 g grčkog jogurta
100 g šećera u prahu
150 g bijele čokolade
2 žličice arome vanilije
2,5 dl vrhnja za šlag
boja za kolače
1. Postupak
Navedene sastojke umiješati i obložiti dno kalupa promjera 20 cm (ili 22 cm). Spremiti u hladnjak.
2. Postupak
Maline i šećer kuhati nekoliko minuta, usitniti u blenderu i procijediti. Želatinu preliti vodom i ostaviti nekoliko minuta.
3. Postupak
Sir, jogurt, šećer u prahu i vrhnje za šlag izmiksati. Dodati otopljenu čokoladu. Dodati žličicu arome vanilije. Želatinu s vodom otopiti na laganoj vatri i dodati kremi.
4. Postupak
U prvi dio kreme dodati 2/3 pirea od malina (dodati boju po želji) te preliti preko podloge. Staviti u zamrzivač na 30 minuta. U drugi dio kreme dodati jednu trećinu pirea od malina. Dodati boju po želji. Kremu preliti preko prve kreme i vratiti u zamrzivač na 30 minuta. U treći dio dodati žličicu arome vanilije te preliti preko druge kreme.
5. Postupak
Tortu hladiti preko noći u hladnjaku, ukloniti obruč i acetatnu foliju, ukrasiti i poslužiti.
Autor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise