Blagdanski deserti

Marija Mazalin - Choco Plazma cheesecake

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30-45 min.

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150g Mljevene Plazme

2 pune žlice šećera u prahu

1 žlica kakaa

100g maslac

Ukoliko je kalup većeg promjera, sastojke za bazu poduplajte

Plazma 300g

600g sirni namaz

500g slatko vrhnje (za šlag)

200g bijela čokolada 

150g tamna čokolada za kuhanje

Kalup je promjera 20cm. Za kalup većeg promjera nije potrebno povećati količine sastojaka za kremu.

Kolač će biti nešto niži, odnosno “normalne” visine.

1. Postupak

Izmiješajte mljevenu Plazmu, šećer u prahu, kakao i otopljeni maslac sa žlicom.

2. Postupak

U kalup (ili na stalak torte na koji položite obrub kalupa) stavite bazu, rasporedite je i utisnite čašom.

3. Postupak

Cijele Plazma kekse utisnite uz rub baze do unutarnjeg obruba kalupa, lagano da ne puknu, a opet da stoje uspravno u bazi.

4. Postupak

U dubokoj posudi (kako ne bi prskalo van) izmiksajte sirni namaz i slatko vrhnje za šlag samo do pola teksture šlaga pa razdvojite u dvije posude.

5. Postupak

Otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, dodajte u prvu posudu s polovicom kreme i kratko izmiksajte.

6. Postupak

Otopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, dodajte u drugu zdjelu i opet kratko izmiksajte. Nakon dodanih otopljenih čokolada, miksate do teksture koju želite. Moj preferencija je tekstura između kreme i šlaga, nalik musseu. Imajte na umu da će se još stisnuti u frižideru.

7. Postupak

Svijetlu i tamnu kremu možete rasporediti jednu preko druge na bazu, a možete napraviti i mramorni efekt poput mog.

8. Postupak

Za mramorni efekt, na bazu naizmijenično redajte po žlicu tamne i žlicu svijetle kreme pa nožem prođite kroz nju praveći zavijutke. Za kalup mnjeg promjera ovo napravite u dva reda, a za kalup većeg promjera u jednom redu.

9. Postupak

Po želji ostavite malo kreme za napraviti dekoraciju na vrhu, poput moje sa “suzama”. Za nju na vrh noža stavim kremu i onda malo povučem da dobijem izgled suze, i tako naizmijenično sa obje kreme. Možete i samo površinski zagladiti na vrhu i, po želji, posuti mljevenom plazmom.

10. Postupak

Torta se hladi 3 sata ili duže.

Autor:

Marija Mazalin

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika