Blagdanski deserti

Chica shtikla kashika - Blagdanska Plazma torta

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Kora (peku se 3 kore od 12 bjelanaca):

4 bjelanceta

4 žlice šećera

4 žlice mljevenog badema

2 žlice Mljevene Plazme

1 žlica pudinga od vanilije

Nadjev:

12 žumanaca

1 l mlijeka

3 pudinga od vanilije

200 g šećera

250 g maslaca ili maragarina

100 g crne čokolade

100 g bijele čokolade

6 žlica Mljevene Plazme

Aroma vanilije

Crveni nadjev:

600 g smrznutih malina

3 pune žlice gustina

200 ml vode

100 g šećera

1 vanilin šećer

Ukrašavanje:

300 ml slatkog vrhnja

1 žlica kakao praha

2 žlice vode

Listići ružmarina i maline

1. Postupak

Uključiti pećnicu na 180° - 190° C da se zagrije dok pripremite koru.

2. Postupak

Za prvu koru umutiti 4 bjelanceta sve dok ne postanu pjenasta. Dodati jednu po jednu žlicu šećera i nastaviti sa mućenjem.

3. Postupak

Kada smjesa postane čvrsta odložiti mikser. Prethodno pečene listiće badema samljeti, a zatim dodati 4 žlice mljevenog badema u smjesu.

4. Postupak

Dodati 2 žlice Mljevene Plazme i 1 žlicu pudinga od vanilije.

5. Postupak

Ručno miješati sve dok se svi sastojci ne povežu.

6. Postupak

Kalup dimenzije 24 cm obložiti papirom za pečenje, a stranice namazati maslacem. Lagano uliti pripremljenu smjesu u kalup za pečenje i poravnati. Staviti peći na ~ 15 minuta. Ispeći još 2 ovakve kore!

7. Postupak

Crveni nadjev: Sipati maline u lončić uz dodatak šećera. Kuhati na tihoj vatri. Gustin pomiješati sa 200 ml vode i dodati u omekšale maline. Zakuhati kao puding. Kada postane kremasto skloniti sa vatre. Topao nadjev staviti u rešetkastu cjediljku kako bi se odstranile sitne koštice iz malina. Nadjev dobro ohladiti prije punjenja, najbolje preko noći u hladnjaku.

8. Postupak

Žuti nadjev: U lonac sipati 800 ml mlijeka i ostaviti da se zagrije do ključanja. Smanjiti temperaturu.

9. Postupak

U posebnoj posudi pomiješati 12 žumanaca, 3 cijela pudinga od vanilije i šećer. Sipati 200 ml hladnog mlijeka i promiješati.

10. Postupak

Kako se žumance prilikom kuhanja ne bi pretvorilo u kajganu, dodati 2 kutlače toplog mlijeka u žumance i puding i promiješati.

11. Postupak

U lončiću sa proključalim mlijekom zakuhati puding sa žumancima i lagano miješati na tihoj vatri. Kada se zgusne, skloniti sa vatre i odmah podijeliti nadjev na 2 jednaka dijela (odvajati žlicu po žlicu).

12. Postupak

Nadjev sa bijelom čokoladom: U topao nadjev dodati 100 g bijele čokolade. Ukoliko se nadjev ohladio, čokoladu otopiti pa sipati u nadjev. Hladan nadjev umutiti sa 125 g maslaca sobne temperature. Dodati 1 žlicu arome vanilije i 3 žlice Mljevene Plazme.

13. Postupak

Nadjev sa crnom čokoladom: Ponoviti postupak sa drugom polovinom nadjeva u koji se dodaje 100 g crne čokolade. Hladan nadjev umutiti sa 125 g maslaca sobne temperature. Dodati 1 žlicu arome vanilije i 3 žlice Mljevene Plazme.

14. Postupak

Nadjevanje: Na dno kalupa za tortu ili prstena za nadjevanje staviti prvu koru. Preko nje sipati 4 žlice nadjeva od maline. Preko crvenog nadjeva sipati žuti nadjev i poravnati, a zatim rasporediti tamni nadjev i pokriti drugom korom. Ponoviti postupak i sa drugom korom. Cijelu tortu premazati sa malo tamnog nadjeva koji ste prethodno odvojili. Na gornju koru sipati ostatak nadjeva od maline. Ostaviti tortu u kalupu za nadjevanje dok se ne stegne, a zatim prijeći na dekoraciju.

15. Postupak

Dekoracija: U posudu umutiti 300 ml slatkog vrhnja i ukrasiti tortu. U maloj posudi umutiti kakao i vodu pa četkicom prskati po torti kako bi dobila točkast izgled. Listiće ružmarina rasporediti po torti, a maline poredati po rubu.

16. Postupak

Napomena: Gustina nadjeva ovisi od veličine žumanaca. Ukoliko je nadjev jako gust kada se zakuha, dodati ~ 200 ml mlijeka direktno u topao nadjev.

17. Postupak

Tortu ukrasite svježim malinama. Ukoliko su maline smrznute, uvaljajte ih u šećer i ukrasite pred posluživanje kako ne bi pustile sok i obojile tortu.

18. Postupak

Temperatura pečenja zavisi od jačine pećnice. U slast!

Autor:

Chica shtikla kashika

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika