Recepti bajms - Posne Plazma praline s lješnjakom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 18
Težina:
Sastojci:
50g mljevenih sirovih lješnjaka
1 vanilin šećer
1 žlica kristal šećera
2 žlice griza
200ml bademovog mlijeka
50g posnog margarina
125g posne Mljevene Plazme
100g bijele čokolade
100g crne čokolade
2 žlice ulja
9 manjih žličica posnog krem namaza
9 manjih žličica džema
1. Postupak
U lončić stavite mljevene lješnjake, vanilin šećer, kristal šećer, griz i bademovo mlijeko, te kuhajte na vatri dok se ne zgusne.
2. Postupak
U vrelu smjesu dodajte posni margarin i promiješajte dok se skroz ne istopi, a onda dodajte i posnu Mljevenu Plazmu. Sve dobro pomiješajte i ostavite sa strane.
3. Postupak
Crnu i bijelu čokoladu izlomite u dvije različite posude i dodajte u obje po žlicu ulja, te istopite u mikrovalnoj pećnici. Istopljenom čokoladom obložite kalup po dnu i rubovima i ostavite na par minuta u zamrzivač da se stvrdne.
4. Postupak
Kad se čokolada u kalupu stvrdnula, sipajte smjesu od posne Mljevene Plazme i lješnjaka, napravite udubljenje po sredini i dodajte malo posnog krem namaza ili džema, a zatim zatvorite praline s još malo smjese od posne Mljevene Plazme i lješnjaka.
5. Postupak
Preko smjese dodajte opet istopljenu čokoladu i tako završite praline, te ih ostavite u zamrzivaču da se stvrdnu na 10ak minuta. A onda ih ukrasite istopljenom čokoladom i mrvicama po želji.
Autor:
Recepti bajms

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise