Plazma kocke
Vaši recepti

Plazma kocke

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1h

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Za biskvit:

6 jaja

5 žlica šećera

6 žlica brašna

3 žlice kakaa

150 ml ulja

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

Za preljev:

400 ml čokoladnog mlijeka

Za kremu:

300 g Mljevene Plazme

150 g šećera u prahu

400 ml milerama

200 ml slatkog vrhnja

Ukrašavanje:

500 ml mliječnog vrhnja za šlag

1. Postupak

Za biskvit odvojiti žumanjke i bjelanjke.

1 Postupak

2. Postupak

Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.

2 Postupak

3. Postupak

Dodati tada ulje, kratko promiksati, pa dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom te sjediniti mikserom.

3 Postupak

4. Postupak

Kuhačom umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.

4 Postupak

5. Postupak

Izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine (35×28 cm), poravnati i peći na 180ºC 25 min.

5 Postupak

6. Postupak

Još vrući biskvit preliti ravnomjerno hladnim čokoladnim mlijekom. Pustiti da se sve upije i da se prohladi.

6 Postupak

7. Postupak

Za kremu miksati mileram sa šećerom u prahu, dodati plazma keks i na kraju posebno tučeno slatko vrhnje.

7 Postupak

8. Postupak

Ohlađeni biskvit premazati kremom.

8 Postupak

9. Postupak

Preko svega staviti tučeno slatko vrhnje i dobro rashladiti. Poslužiti izrezano na kocke.

9 Postupak

Autor recepta:

Aleksandar Vlainić

Osijek

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika