Pereci s hrskavim posipom
Dječji kutak

Pereci s hrskavim posipom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 4 h

Porcija slika Porcija: 20-ak komada

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

oko 550 g brašna

prstohvat soli

100 g šećera

1 vrećica vanilin šećer

1 vrećica suhog kvasca

1 žlica šećera

250 ml mlijeka

1 jaje

100 g maslaca

 

Posip:

50 g brašna

20 g šećera

40 g hladnog maslaca, narezanog na kockice

5 komada Plazma keksa

Ukrašavanje:

1 jaje za premazivanje

100 g bijele čokolade

1 žlica suncokretova ulja

šarene mrvice za ukrašavanje

1. Postupak

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se prohladi. Zagrijte mlijeko da bude toplo, dodajte u mlijeko žlicu šećera i vrećicu suhog kvasca, promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira. Za to vrijeme u posudu stavite 500 g brašna, sol, šećer, jaje, prohlađeni maslac i na kraju dodajte nadošli kvasac. Zamijesite testo, po potrebi dodajte preostalih 50 g brašna (ili više) dok ne dobijete glatko, srednje mekano tijesto. Pokrijte posudu prozirnom folijom pa ostavite da se tijesto udvostruči.

2. Postupak

Za to vrijeme pripremite posip tako što ćete u posudi pomiješati brašno i šećer, dodajte narezani maslac i prstima ga utrljajte u suhe sastojke tako da dobijete mrvice veličine graška. Pokrijte posudu i stavite u hladnjak do korištenja.

3. Postupak

Pripremite dva velika lima i stavite na njih papir za pečenje.

4. Postupak

Kada je tijesto nadošlo, premjestite ga na blago pobrašnjenu podlogu, oblikujte deblji valjak od tijesta pa narežite na 20-ak jednakih dijelova. Od svakog dijela napravite glistu dužine 30 – 35 cm pa ju umotajte u oblik pereca. Dobivene perece poredajte u pripremljene limove s razmakom između jer trebaju još rasti. Pokrijte ih i ostavite oko 30 minuta da još malo narastu.

5. Postupak

Za to vrijeme upalite pećnicu da se grije na 180 °C. U posip iz hladnjaka dodajte Plazmu koju ćete rukama izlomiti na manje dijelove, veličine mrvica posipa. Pred ubacivanje u pećnicu premažite perece razmućenim jajetom pa po svakom perecu rasporedite posip s Plazmom. Pecite ih oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene ostavite da se malo prohlade pa ukrasite.

6. Postupak

Bijelu čokoladu otopite sa žlicom ulja na laganoj vatri. Perece ukrasite otopljenom čokoladom i odmah pospite šarenim mrvicama. Poslužite odmah.

7. Postupak

Vaš desert je spreman!

7 Postupak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika