
Hrskave rolice s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
100 g krem-sira
½ žličice gustina
1 žlica vode (za zatvaranje rolica)
3 kore za pitu
500 ml ulja
50 g Mljevene Plazme
Preljev
50 g čokolade za kuhanje
50 ml nezaslađenog kondenziranog mlijeka ili slatkog vrhnja
1. Postupak
U posudi srednje veličine vilicom umutite jaje sa šećerom, dodajte krem-sir i sve lijepo sjedinite.

2. Postupak
U jednoj šalici pomiješajte gustin s vodom. Ulje ulijte u posudu pa stavite na umjerenu vatru da se dobro zagrije.

3. Postupak
Kore za pitu narežite na četiri jednaka kvadrata pa nadjenite. Okrenite ih tako da početni rubovi budu okrenuti k vama. U taj kut stavite žlicu nadjeva i pola žlice Mljevene Plazme pa brzo preklopite rubom koji je nasuprot vama i uvijte nekoliko puta.

4. Postupak
Nakon toga preklopite prema unutra i rubove koji su bočno od vas te nastavite uvijati dok ne dobijete rolicu.

5. Postupak
Kraj rolice premažite mješavinom gustina i vode i zalijepite. U ulju možete pržiti i po nekoliko rolica odjednom, samo vodite računa da ih okrećete tijekom prženja kako bi ravnomjerno dobile zlatnosmeđu nijansu.

6. Postupak
Nakon 2 – 3 minute izvadite ih na ubrus ili rešetku kako bi se ocijedio višak ulja.

7. Postupak
U manju posudu ulijte kondenzirano mlijeko i izlomljenu čokoladu za kuhanje. Zagrijte, uz konstantno miješanje, na laganoj vatri tako da dobijete gust svilenkast preljev. Preljev ulijte u čašu i poslužite s hrskavim rolicama.

8. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise