Schwarzwald Plazma čašice
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1h + hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Crumble:
100 g Mljevene Plazme
50 g zobenih pahuljica
20 g sjeckanih badema
15 g kakaa
10 g šećera
40 g maslaca
žlica meda
Mousse od crne čokolade:
100 g bjelanjaka
100 g crne čokolade
100 g slatkog vrhnja
Sloj od višanja:
200 g zamrznutih očišćenih višanja
50 g kristal šećera
1 vrećica vanilin šećera
30 ml vode
Još potrebno:
150 ml slatkog vrhnja
Ukrašavanje:
svježe ili zamrznute višnje
izlomljeni komadići Plazme
1. Postupak
Sve sastojke za crumble ubacite u blender.
2. Postupak
Blendajte dok masa ne postane sipka.
3. Postupak
Prebacite crumble na lim obložen papirom za pečenje pa pecite 10 min na 180 °C. Nakon pečenja ostavite da se dobro ohladi.
4. Postupak
Višnje, vodu i šećere skuhajte i stavite na hlađenje.
5. Postupak
Otopite čokoladu na pari.
6. Postupak
Umutite slatko vrhnje 60 – 70 % da ne bude previše čvrsto i odložite sa strane.
7. Postupak
Umutite čvrsto bjelanjke, dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmiješajte.
8. Postupak
Dodajte slatko vrhnje i sjedinite.
9. Postupak
Na dno čašice stavite dvije žlice ohlađenog crumblea.
10. Postupak
Preko crumblea stavite žlicu kuhanih višanja.
11. Postupak
Ulijte čokoladni mousse do dvije trećine čaše.
12. Postupak
Umutite slatko vrhnje pa stavite preko čokoladnog nadjeva.
13. Postupak
Pospite komadićima Plazme i stavite još nekoliko svježih ili zamrznutih višanja.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise