Tiramisu s Plazmom i borovnicama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 40 min.
Porcija: 6-8
Težina:
Sastojci:
KREMA:
500 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu
500 g sira mascarponea
SIRUP:
300 g domaćih borovnica (sitnih)
120 g šećera
60 ml hladne vode
3 žlice gustina
KORA:
300 g Plazme
150 ml mlijeka
Ukrašavanje:
prepečeni listići badema
1. Postupak
Mikserom istucite slatko vrhnje u šlag. Dodajte šećer i sir mascarpone pa još malo mutite dok mascarpone ne postane kremast. Kremu stavite u hladnjak dok ne pripremite sirup od borovnica.
2. Postupak
Borovnice, šećer i vodu stavite u lonac i pustite da provriju na jakoj vatri, a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite krčkati još 20 minuta.
3. Postupak
U posudici dobro promiješajte gustin i malo hladne vode. Otopljeni gustin dodajte u sirup od borovnica i miješajte dok se sirup ne zgusne, a zatim ga maknite s vatre kako bi se ohladio.
4. Postupak
Ugrijte mlijeko te u njega umočite Plazmu i poredajte je po dnu lima za pečenje. Nanesite prvi sloj kreme i pola sirupa od borovnica. Preko nanesite još jedan sloj Plazme umočene u mlijeko pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj kreme.
5. Postupak
Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
6. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise