Pečeni puding s jabukama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 55 min.
Porcija: 6-8
Težina:
Sastojci:
150 g Plazme, izlomljene na komade
300 ml slatkog vrhnja
4 jaja
50 g šećera
1 vanilin šećer
¼ žličice muškatnog oraščića
sitno ribana korica polovice naranče
2 jabuke narezane na kockice
Za serviranje:
1 jabuka
2 žlice meda
1 žlica soka od limuna
maline
1. Postupak
Pećnicu zagrijati na 180 °C, a posudu za pečenje veličine 30 x 10 cm obložiti papirom za pečenje i ostaviti sa strane.
2. Postupak
U većoj posudi pomiješati jaja, slatko vrhnje, šećer, vanilin šećer, koricu naranče i muškatni oraščić.
3. Postupak
Dodati sjeckane jabuke i izlomljenu Plazmu. Dobro izmiješati, a zatim izliti u pripremljen kalup za pečenje.
4. Postupak
Peći 40 minuta u zagrijanoj pećnici. Nakon pečenja, ostaviti puding u kalupu 20-ak minuta da se ohladi, a zatim ga narezati na komade.
5. Postupak
Jabuke oprati i tanko narezati. Pomiješati s medom i limunom i ostaviti da stoje 10-ak minuta da puste sokove.
6. Postupak
Puding poslužiti s jabukama i drugim voćem po želji.
7. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise