Čokoladni tartufi s hrskavom Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min.
Porcija: 10-ak
Težina:
Sastojci:
200 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g crne čokolade
30 g maslaca
200 g šećera
70 g Mljevene Plazme
30 g kakaa
1. Postupak
Slatko vrhnje ulijte u lonac i prokuhajte. Maknite s vatre i dodajte razlomljenu čokoladu i maslac te ostavite da odstoji 5 minuta.
2. Postupak
Zatim, sve sastojke dobro miješajte dok ne dobijete glatku i gustu smjesu te ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
3. Postupak
Mljevenu Plazmu rasporedite u tankom sloju na masni papir za pečenje. Šećer postupno otopite na laganoj vatri, pa ga prelijte preko Mljevene Plazme.
4. Postupak
Podignite krajeve papira tako da šećer uroni u Mljevenu Plazmu. Pričekajte da se šećer stisne, zatim ga izlomite na komadiće i nakratko stavite u blender, da napravite male komadiće poput slatkiša.
5. Postupak
U prethodno ohlađenu smjesu s čokoladom dodajte komadiće kandirane plazme, promiješajte i stavite u hladnjak da se stisne.
6. Postupak
Kada se u potpunosti ohladi, izvadite iz hladnjaka i žlicom grabite ljepljivu smjesu te mokrim dlanovima oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u kakao.
7. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise