Padobranci s Plazmom i orasima
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min. + 2–3 h za hlađenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Padobranci:
4 bjelanjka
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
30 g Mljevene Plazme
Nadjev:
150 g bijele čokolade
50 ml slatkog vrhnja
1 žlica maslaca
1. Postupak
Pećnicu zagrijte na 120°C.
2. Postupak
Bjelanjke mikserom umiješajte u čvrstu pjenu, postupno dodajući šećer. Miješajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim dodajte mljevene orahe i Mljevenu Plazmu, pa sve pažljivo sjedinite.
3. Postupak
Dobivenu smjesu stavite u slastičarsku vrećicu uz pomoć koje ćete je istiskati na pladanj za pečenje obložen papirom za pečenje. Pazite da smjesu ne istiskujete previše blizu da vam se padobranci ne bi zalijepili prilikom pečenja. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20-30 minuta. Nakon što su padobranci pečeni, izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade.
4. Postupak
U odvojenu posudu stavite razlomljenu čokoladu i maslac. Slatko vrhnje stavite u posudu i zagrijte do vrenja, a zatim njome prelijte čokoladu i maslac. Sačekajte minutu-dvije pa sve lijepo sjedinite.
5. Postupak
Dobiveni nadjev stavite u hladnjak na dva do tri sata kako bi očvrsnuo. Kada je nadjev spreman, napunite padobrance uz pomoć žlice ili slastičarske vrećice.
6. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Ana Đurđević/ Prstohvat soli
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise