
Šarene krafnice s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 24 krofnice
Težina:
Sastojci:
190 g mekog pšeničnog brašna
50 g Mljevene Plazme
100 g šećera
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
120 ml mlaćenice (120ml mlijeka i 1 žličica limunova soka)
1 jaje
1 žlica ulja
Preliv:
1 šalica šećera u prahu
2 – 3 žlice mlijeka
prehrambene boje prema želji
ulje za premazivanje kalupa
Ukrašavanje:
šarene mrvice
Mljevena Plazma
1. Postupak
Prvo pripremite mlaćenicu. U mlijeko ulijte limunov sok i ostavite otprilike 5 minuta.
2. Postupak
U posudi odmjerite jaje, mlaćenicu, sol, šećer, Mljevenu Plazmu, brašno, prašak za pecivo i ulje. Sve sastojke dobro promiješajte pjenjačom da ne bude grudica. Smjesu stavite u dresir vrećicu s okruglim nastavkom ili u vrećicu za zamrzivač kojoj ćete odsjeći vrh.
3. Postupak
Uključite uređaj za krafnice da se grije. Dobro zagrijan kalup premažite uljem.
4. Postupak
Istiskujte smjesu u kalup pa poklopite. Pecite 5 minuta pa podignite poklopac i produljite vrijeme pečenja ako je potrebno.
5. Postupak
Za preljev dodajte mlijeko, žlicu po žlicu, i šećer u prahu dok ne dobijete gustu, ali tekuću smjesu. Smjesu obojite prema želji. Umočite svaku krafnicu u glazuru pa ih poredajte na žičani stalak dok ne spadne višak glazure. Dok je glazura još vlažna, krafnice pospite šarenim mrvicama ili Mljevenom Plazmom.
6. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Milkica Crevar/Mimi’s Kingdom

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise