Čokoladni sladoledni sendviči
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 32 min.
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
100 g mljevenih badema
100 g Mljevene Plazme
2 žlice meda
60 ml otopljenog kokosova ulja
¼ žličice sode bikarbone
¼ žličice jabučnog octa
2 velike banane, nasjeckane i zamrznute
2 žlice bademova mlijeka
½ žličice ekstrakta vanilije
60 g otopljene crne čokolade
1. Postupak
Zagrijte pećnicu na 160 °C.
2. Postupak
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
3. Postupak
U većoj posudi promiješajte Plazmu, sodu bikarbonu i mljevene bademe, potom dodajte med, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
4. Postupak
Smjesu zahvatite žlicom za sladoled i stavite na pripremljeni lim za pečenje i ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
5. Postupak
Keksiće pecite u zagrijanoj pećnici 12 – 15 minuta, a kada ih izvadite iz pećnice, ostavite ih da se ohlade.
6. Postupak
Sladoled napravite tako što ćete zamrznute banane, mlijeko, vaniliju i otopljenu i ohlađenu čokoladu staviti u multipraktik i samljeti sve dok ne dobijete ujednačenu masu.
7. Postupak
Kuglicu sladoleda stavite između dva keksića i pritisnite. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve keksiće i sladoled.
8. Postupak
Pripremljene sendviče čuvajte u zamrzivaču do posluživanja.
9. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Zorica Lakonić/My pans and pots
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise