Gris-krema s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 2h za hlađenje
Porcija: 4
Težina:
Sastojci:
750 ml mlijeka
80 g grisa
100 g Mljevene Plazme
100 g meda
1/4 žličice vanilije u prahu
350 ml slatkog vrhnja s 36 %
mliječne masti
Ukrašavanje:
šlag
1 rebro crne čokolade
1. Postupak
Mlijeko ulijte u veću posudu i stavite da provri. Kad je mlijeko provrelo, dodajte gris pa ga skuhajte tako da bude rjeđi.
2. Postupak
Sklonite posudu s vatre, dodajte med, vaniliju u prahu i Mljevenu Plazmu i sve dobro izmiješajte. Gris ostavite da se potpuno ohladi.
3. Postupak
Slatko vrhnje lagano umutite mikserom kako bi se blago učvrstilo (poželjno je da bude više tekuće).
4. Postupak
U vrhnje lagano dodajte ohlađen gris.
5. Postupak
Kada se gris-krema lijepo sjedinila, ulijte ju u posudice za posluživanje. Poravnajte žlicom i ukrasite šlagom pa ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi. Prije posluživanja gris-kremu ukrasite komadićima crne čokolade.
6. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise