Pjenaste palačinke s Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 25 min.
Porcija: 3
Težina:
Sastojci:
30 g maslaca
3 jaja
200 ml mlijeka
100 g brašna
30 g Mljevene Plazme
30 g smeđeg šećera
prstohvat svježe naribanog muškatnog oraščića
naribana kora od ½ limuna
Ukrašavanje:
3 banane
3 kugle sladoleda (okus po želji)
50 g Mljevene Plazme
50 g nasjeckanih badema
3 žličice meda
1. Postupak
Tri okrugla pladnja za pečenje promjera 16 cm stavite u pećnicu da se zagriju na 200°C. U međuvremenu umutite jaja, dodajte mlijeko i postupno dodajte brašno, Mljevenu Plazmu, muškatni oraščić i naribanu koru limuna, da biste izbjegli stvaranje grudica u smjesi.
2. Postupak
U zagrijane pladnjeve stavite po kockicu maslaca. Kada se maslac otopi i počne rumeniti, dodajte smjesu za palačinke. Pecite na 200°C 12–15 minuta, tj. dok palačinke ne postanu pjenaste i poprime zlatnu boju.
3. Postupak
Pečene palačinke stavite na tanjure za posluživanje. Na njih složite narezane banane, sjeckane bademe i sladoled, a za kraj ukrasite Mljevenom Plazmom i medom.
4. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Olivera Senić/Ja u kuhinji
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise